Úszd meg olcsón az autóvásárlást! Az aranyat érő lista...

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 10:05

Bár a legtöbb család legértékesebb vagyontárgyai közé tartoznak, nem minősíthetőek befektetésre alkalmas eszköznek a személygépkocsik, hiszen néhány kivételtől eltekintve, melyet az old-timerek és a luxusautók jelentenek, a gépjárművek értéke folyamatosan csökken.

Így a vásári döntés meghozatalában fontos szerepet játszik azon a törekvésünk, hogy szeretnénk minél kevesebbet veszteni az üzleten, tehát a lehető legolcsóbban megúszni az saját autó használatát. Ennek legjobb mérőszáma a fenntartási költség, mely az amortizációból, a biztosítási díjakból, az adókból, illetve a szervíz- és üzemanyagköltségből tevődik össze, valamint hitelből való vásárlás esetén a hitellel kapcsolatban felmerült költségekből.

A Forbes az első öt évben felmerülő költségek alapján rangsorolta a 2007-es modelleket. Ez az az időtartam ugyanis, mely egy átlagos vásárló fejében leggyakrabban megfordul, ha a személygépjárművel kapcsolatos terveiről kérdezik.


A legolcsóbb autók ranglistáját egyértelműen a kiskategóriás japán autók uralják, melyek egyrészt alacsony fogyasztásukkal, másrészt a mérsékelt biztosítási díjaikkal emelkednek ki a mezőnyből.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?