33 °C Budapest

Úszd meg olcsón az autóvásárlást! Az aranyat érő lista...

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 10:05

Bár a legtöbb család legértékesebb vagyontárgyai közé tartoznak, nem minősíthetőek befektetésre alkalmas eszköznek a személygépkocsik, hiszen néhány kivételtől eltekintve, melyet az old-timerek és a luxusautók jelentenek, a gépjárművek értéke folyamatosan csökken.

Így a vásári döntés meghozatalában fontos szerepet játszik azon a törekvésünk, hogy szeretnénk minél kevesebbet veszteni az üzleten, tehát a lehető legolcsóbban megúszni az saját autó használatát. Ennek legjobb mérőszáma a fenntartási költség, mely az amortizációból, a biztosítási díjakból, az adókból, illetve a szervíz- és üzemanyagköltségből tevődik össze, valamint hitelből való vásárlás esetén a hitellel kapcsolatban felmerült költségekből.

A Forbes az első öt évben felmerülő költségek alapján rangsorolta a 2007-es modelleket. Ez az az időtartam ugyanis, mely egy átlagos vásárló fejében leggyakrabban megfordul, ha a személygépjárművel kapcsolatos terveiről kérdezik.


A legolcsóbb autók ranglistáját egyértelműen a kiskategóriás japán autók uralják, melyek egyrészt alacsony fogyasztásukkal, másrészt a mérsékelt biztosítási díjaikkal emelkednek ki a mezőnyből.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?