16 °C Budapest

Megvonták bizalmukat a hitelezők a Forma 1-es autógyártól...

Pénzcentrum
2007. augusztus 29. 15:00

A holland Spyker autógyár két fő hitelezője felszólította a vállalatot és annak Forma 1-es csapatát, hogy jelentsenek csődöt, és sürgősen találják meg a módját annak, hogy visszaadják a pénzt amivel tartoznak.

Egy zürichi biztosító társaság és egy magánszemély a két hitelező, együttes követelésük összesen 345 ezer euró, ami közel 90 millió forint.

Augusztus elején a Spyker vezérigazgatója, Michiel Mol lemondott, mivel a korábbi vezérigazgató és alapító Victor Muller májusban visszatért a vállalathoz. Habár olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy Mol azért köszönt le, mert így lehetősége lesz ajánlatot tenni a vállalat Forma 1-es csapatára.

Állítólag a Forma 1-es csapat pedig felfüggesztette John McQuilliam vezető tervezőt. Habár a döntés egyelőre titok marad, egyesek szerint ez a következménye a csapat B autójának közelmúltbeli törésteszten elért siralmas eredményének.

Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?