23 °C Budapest

Sorra zárnak be a benzinkutak! "Kritikus helyzet alakulhat ki..."

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 10:05

Legalábbis úgy tűnik, Angliában ez a veszély fenyeget, ugyanis ilyen alacsony benzinkút-állományt az első világháború óta nem tapasztaltak az országban.

A Catalist adatai szerint az idei év során mindeddig már 150 kút zárta be kapuit, ami azt jelenti, hogy összesen kevesebb mint 9500 kútnál lehet a szigetországban tankolni. Ilyen 1912 óta nem fordult elő Angliában.

Az Üzemanyag-kereskedők Szövetsége ennek kapcsán arra figyelmeztet, hogy kritikussá válhat az autósok helyzete az országban, ha továbbra is fennmarad az elmúlt évek kútbezárásainak üteme.

A Szövetség elnöke szerint, ha ez így megy tovább, az autósoknak nehéz lesz benzinkutat találniuk, ahol újra megtankolhatják kocsijaikat. Sőt, már most is akadnak fehér foltok a benzinkutak elérhetőségének egyenletességében.

A megszűnések egyébként nem csupán a vidéki területeket érintik, a városi területek bezárásai is ugyanolyan problémákat okoznak. A piacról való tömeges kivonulás oka, hogy az 1990 óta tartó erős emelkedés miatt az üzemanyag-kereskedelem egyre kevésbé jövedelmező üzletág.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Szövetség szerint egyértelműen kormányzati segítségre volna szükség. A vidéki területeken ugyan érvényesíthetnek adókedvezményeket a benzinkút-üzemeltetők, azonban erre a városi területeken működőknek is szüksége volna.

Skóciában pedig másként is segítik a benzinkutakat, méghozzá támogatások révén juthatnak tőkéhez.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem