25 °C Budapest

Sorra zárnak be a benzinkutak! "Kritikus helyzet alakulhat ki..."

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 10:05

Legalábbis úgy tűnik, Angliában ez a veszély fenyeget, ugyanis ilyen alacsony benzinkút-állományt az első világháború óta nem tapasztaltak az országban.

A Catalist adatai szerint az idei év során mindeddig már 150 kút zárta be kapuit, ami azt jelenti, hogy összesen kevesebb mint 9500 kútnál lehet a szigetországban tankolni. Ilyen 1912 óta nem fordult elő Angliában.

Az Üzemanyag-kereskedők Szövetsége ennek kapcsán arra figyelmeztet, hogy kritikussá válhat az autósok helyzete az országban, ha továbbra is fennmarad az elmúlt évek kútbezárásainak üteme.

A Szövetség elnöke szerint, ha ez így megy tovább, az autósoknak nehéz lesz benzinkutat találniuk, ahol újra megtankolhatják kocsijaikat. Sőt, már most is akadnak fehér foltok a benzinkutak elérhetőségének egyenletességében.

A megszűnések egyébként nem csupán a vidéki területeket érintik, a városi területek bezárásai is ugyanolyan problémákat okoznak. A piacról való tömeges kivonulás oka, hogy az 1990 óta tartó erős emelkedés miatt az üzemanyag-kereskedelem egyre kevésbé jövedelmező üzletág.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Szövetség szerint egyértelműen kormányzati segítségre volna szükség. A vidéki területeken ugyan érvényesíthetnek adókedvezményeket a benzinkút-üzemeltetők, azonban erre a városi területeken működőknek is szüksége volna.

Skóciában pedig másként is segítik a benzinkutakat, méghozzá támogatások révén juthatnak tőkéhez.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?