2 °C Budapest

Botrány a Szinyei Házban - bontják a lakásodat?

Pénzcentrum
2006. november 29. 10:00

Meglehetős zűrzavar alakult ki a Szinyei Merse Pál és a Szondi utca kereszteződésénél épülő Szinyei Merse Ház ügyében, amelyre a hatodik kerületi terézvárosi önkormányzat nem adta meg a fennmaradási engedélyt, és elrendelte az elkészült beruházás részleges visszabontását - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A súlyos ítélet annak következményeként született, hogy az Autóker-csoporthoz tartozó Ház a Szinyei Merse Utcában Kft. az engedélyezett nyolcvan százalék helyett 96 százalékban építette be a területet. A beruházó ugyan megtámadta az a döntést, ám a másodfokon eljáró közigazgatási hivatal elutasította a kérelmet, így a nem éppen a legolcsóbb lakások közé tartozó már elkelt 150 ingatlan tulajdonosainak most biztosan érdemes azon gondolkozni vajon jó helyre tették-e a pénzüket.

A kivitelező, Európai Építő Zrt. kilátásait tovább rontja, hogy a késedelmes teljesítésre hivatkozva, a finanszírozó, K&H Bank Rt. lehívta a cég teljes bankgaranciáját, azaz 560 millió forintot. Az Európai Építő már a tervezés folyamán felfedezte annak hiányosságait és hibáit, és ezért úgy módosította a szerződést, hogy a túlépítésre vonatkozó összes kockázat a Ház a Szinyei Merse Utcában Kft.-t terheli.

A cég vezérigazgatója, Dobos Péter szerint így nem maradt más választás, peres úton kell érvényt szerezni igazuknak, ám tart attól, hogy az eljárás akár 2-3 évet is igénybe vehet, amely idő alatt minden gond nélkül ki lehet üríteni és megszüntetni egy projektcéget, így az Európai Építő Zrt. bírósági döntéssel a zsebében is csak futhat majd a befektetett pénze után.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20