Botrány a Szinyei Házban - bontják a lakásodat?

Pénzcentrum
2006. november 29. 10:00

Meglehetős zűrzavar alakult ki a Szinyei Merse Pál és a Szondi utca kereszteződésénél épülő Szinyei Merse Ház ügyében, amelyre a hatodik kerületi terézvárosi önkormányzat nem adta meg a fennmaradási engedélyt, és elrendelte az elkészült beruházás részleges visszabontását - írja a Napi.

A súlyos ítélet annak következményeként született, hogy az Autóker-csoporthoz tartozó Ház a Szinyei Merse Utcában Kft. az engedélyezett nyolcvan százalék helyett 96 százalékban építette be a területet. A beruházó ugyan megtámadta az a döntést, ám a másodfokon eljáró közigazgatási hivatal elutasította a kérelmet, így a nem éppen a legolcsóbb lakások közé tartozó már elkelt 150 ingatlan tulajdonosainak most biztosan érdemes azon gondolkozni vajon jó helyre tették-e a pénzüket.

A kivitelező, Európai Építő Zrt. kilátásait tovább rontja, hogy a késedelmes teljesítésre hivatkozva, a finanszírozó, K&H Bank Rt. lehívta a cég teljes bankgaranciáját, azaz 560 millió forintot. Az Európai Építő már a tervezés folyamán felfedezte annak hiányosságait és hibáit, és ezért úgy módosította a szerződést, hogy a túlépítésre vonatkozó összes kockázat a Ház a Szinyei Merse Utcában Kft.-t terheli.

A cég vezérigazgatója, Dobos Péter szerint így nem maradt más választás, peres úton kell érvényt szerezni igazuknak, ám tart attól, hogy az eljárás akár 2-3 évet is igénybe vehet, amely idő alatt minden gond nélkül ki lehet üríteni és megszüntetni egy projektcéget, így az Európai Építő Zrt. bírósági döntéssel a zsebében is csak futhat majd a befektetett pénze után.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?