9 °C Budapest

Bedugulhat az M1-es!

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 13:35

Októberben nagyszabású átépítési és rekonstrukciós munkálatok kezdődnek az M1-es autópálya két csomópontjában. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakemberei a felújítás ideje alatt a hónap elején a herceghalmi, két héttel később pedig a bicskei csomópontot zárják le a forgalom elől.

Az ÁAK Zrt. idei évre előírt fenntartási ütemtervében az utolsó nagyobb beruházások között szerepel az M1-es autópálya herceghalmi és bicskei csomópontjának felújítása és átépítése. A Társaság az említett csomópontok rekonstrukcióját a munka jellegéből fakadóan az M1-es és M3-as autópályán jelenleg is zajló csomóponti felújításoktól külön kezeli. A feladatok elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárás győztese a VIADOM Rt. A cég mintegy 200 millió forint ellenében vállalta a megbízatást.

A beruházás végrehajtása október 3-án a herceghalmi csomópont jobb oldali fel- és lehajtóágainak lezárásával kezdődik. A várhatóan egy hétig tartó első fázis befejezése után, október 11-én a bal oldali fel- és lehajtóágak következnek, ahol szintén egy hétig dolgoznak a kivitelező szakemberei. A munkálatok utolsó szakasza a tervek szerint október 20-án, a bicskei csomópont teljes lezárásával indul, és november 8-án, a forgalomterelés bontásával fejeződik be. Jóllehet a kivitelező esőnapokat is beiktatott ütemtervébe, a határidők betartását a kedvezőtlen időjárás nagyban befolyásolhatja.

A kivitelező a beruházás során mindkét csomópontnál teljes burkolati kopórétegcserét hajt végre, újjáépíti és kiegészíti a szalagkorlátot az érintett szakaszon, és felújítja a csapadékelvezető rendszert. A bicskei csomópont esetében ezenfelül az 1-es úthoz csatlakozó kereszteződés teljes átépítésére is sor kerül, ahol a kivitelező a teherautók számára is jobban autózható íveket alakít ki, és szabványos, meghosszabbított gyorsítósávot épít.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm