28 °C Budapest

Bedugulhat az M1-es!

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 13:35

Októberben nagyszabású átépítési és rekonstrukciós munkálatok kezdődnek az M1-es autópálya két csomópontjában. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. szakemberei a felújítás ideje alatt a hónap elején a herceghalmi, két héttel később pedig a bicskei csomópontot zárják le a forgalom elől.

Az ÁAK Zrt. idei évre előírt fenntartási ütemtervében az utolsó nagyobb beruházások között szerepel az M1-es autópálya herceghalmi és bicskei csomópontjának felújítása és átépítése. A Társaság az említett csomópontok rekonstrukcióját a munka jellegéből fakadóan az M1-es és M3-as autópályán jelenleg is zajló csomóponti felújításoktól külön kezeli. A feladatok elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárás győztese a VIADOM Rt. A cég mintegy 200 millió forint ellenében vállalta a megbízatást.

A beruházás végrehajtása október 3-án a herceghalmi csomópont jobb oldali fel- és lehajtóágainak lezárásával kezdődik. A várhatóan egy hétig tartó első fázis befejezése után, október 11-én a bal oldali fel- és lehajtóágak következnek, ahol szintén egy hétig dolgoznak a kivitelező szakemberei. A munkálatok utolsó szakasza a tervek szerint október 20-án, a bicskei csomópont teljes lezárásával indul, és november 8-án, a forgalomterelés bontásával fejeződik be. Jóllehet a kivitelező esőnapokat is beiktatott ütemtervébe, a határidők betartását a kedvezőtlen időjárás nagyban befolyásolhatja.

A kivitelező a beruházás során mindkét csomópontnál teljes burkolati kopórétegcserét hajt végre, újjáépíti és kiegészíti a szalagkorlátot az érintett szakaszon, és felújítja a csapadékelvezető rendszert. A bicskei csomópont esetében ezenfelül az 1-es úthoz csatlakozó kereszteződés teljes átépítésére is sor kerül, ahol a kivitelező a teherautók számára is jobban autózható íveket alakít ki, és szabványos, meghosszabbított gyorsítósávot épít.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?