1 °C Budapest

Sokk a Tesco-kúton: nem azt tankolsz, amiért fizetsz!

Pénzcentrum
2006. november 23. 05:30

Nem ok nélkül érezheti becsapottnak magát az a néhány autós, aki két héttel ezelőtt a Tesco benzinkúton tankolt, és másnap azt tapasztalta, hogy nem indul be a kocsija. A brit kereskedelmi óriás ugyanis csak két hét és megszámlálhatatlan panaszlevél után volt hajlandó elismerni, hogy mindez az ő hibájából történt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A problémát az okozta, hogy az angliai benzinkút dolgozói az ólmozatlan benzint tartalmazó tartályba dízelt "tankoltak", és ezt a keveréket árusították. A pórul járt tulajdonosok miután a szervizben közölték velük a leállás valódi okát, többször is megkeresték a Tescót problémájukkal, ám mindannyiszor süket fülekre találtak.

Az egyik szerencsétlenül járt Mercedes-tulajdonos szerint a Tesco időtlen idők óta "átveri" az ügyfeleket, így hát egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy a mostani beismerés is két hetébe kerül az üzletláncnak. Többek között azt is nehezményezte, hogy a kiskereskedő csupán a keletkezett kárt hajlandó megtéríteni, és egyáltalán nem próbál enyhíteni az általa okozott károkon például egy vásárlási utalvánnyal.

A Tesco a Midweek többszöri megkeresésére sem volt hajlandó az esetet kommentálni, így a továbbiakban is homály fedi a kellemetlenség forrását, és a kivédésére remélhetőleg megtett lépéseket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?