Wiesbaden, Germany - March 10, 2011: Red iluminated sign of Telekom Shop in the center of Wiesbaden, Germany. Deutsche Telekom AG (abbreviated DTAG, English: German Telecom) is a telecommunications company headquartered in Bonn, Germany. It is the largest telecommunications company in Europe. Deutsche Telekom was formed in 1996 as the former state-owned monopoly Deutsche Bundespost was privatized.

Csalók küldtek ki leveleket a Magyar Telekom nevében: te ne dőlj ennek, sok pénz múlhat rajta

2024. május 26. 17:27

Előfordulhat, hogy az elmúlt napokban Te is kaptál számlabefizetésre vonatkozó vagy webmail-belépésre ösztönző gyanús e-mailt a Telekom nevében - írja honlapján a szolgáltató. Azt javasolják, hogy a webmail hivatalos honlapját mentsék el az ügyfelek könyvjelzőnek és onnan nyissák meg, ne az e-mailekben található linkről.

"Amennyiben valamelyik e-mailben található linkre kattintva megadtad a Telekom fiók adataidat, akkor javasoljuk, hogy változtasd meg a jelszavad. Abban az esetben, ha a fizetést is a levélben szereplő linken keresztül tetted, és - megadtad a bankkártya adataidat, úgy adataid védelme érdekében javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a számlavezető bankoddal!" - írja honlapján a szolgáltató. Tájékoztatásuk szerint csalók küldhettek számlabefizetésre vonatkozó vagy webmail-belépésre ösztönző e-maileket a nevükben.

A csalók kreativitása nem ismer határokat, egyre többféle módszerrel élnek vissza a Magyar Telekom nevével és igyekeznek az ügyfelek személyes és bankkártya adatait megszerezni és azokat felhasználni, így nem árt óvatosnak lenni! Kellő tájékozottsággal a visszaélések időben felismerhetők - írják a honlapon. A legfontosabb a megelőzés, ezért összegyűjtötték a leggyakoribb csalás típusokat, ezekről itt lehet bővebben olvasni.

Csalások feljelentése, bejelentése

Fontos megjegyezni, hogy rendőrségi feljelentést mindig csak maga a sértett tehet. Tehát, ha a csalás áldozata lettél, te tudsz feljelentést tenni a téged ért csalás kapcsán - írják. A rendőrségen szakértők foglalkoznak az internetes és mobilon keresztül bonyolított csalásokkal, így érdemes megtenni a feljelentést. Erre személyesen vagy e-mailben van lehetőség. Bővebb információért látogass el a www.police.hu weboldalra vagy keress rá a böngészőben a lakóhelyed szerinti rendőrkapitányságra a telefonos és e-mailes elérhetőségekért!

A csalásokat vagy csalási kísérleteket a Telekomnak a 1414 telefonszámon vagy a www.telekom.hu/irjonnekunk weboldalon tudod jelezni.

Amennyiben rendőrségi feljelentést teszel vagy bejelented az esetet a szolgáltatónál, igyekezz minél részletesebben átadni minden releváns információt, ezzel is segítve a vizsgálatot. Az itt részletezett csalások során az előfizetőnek okozott kárért a Telekom nem tud felelősséget vállalni, de a beérkező visszaélésekkel kapcsolatos bejelentéseket kivizsgálják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Cég esetében csak a jelenlegi aláírásra jogosult járhat el! A bejelentéshez szükséged lesz az aláírási címpéldányra és a cégbejegyzési végzésre is! A dokumentumok beérkezését követően a Telekom megteszi a szükséges intézkedéseket és elindítja a hivatalos eljárást.

A Magyar Telekom mindenben együttműködik a rendőrséggel a konkrét ügyekben, saját hatáskörében pedig az érintett hatóságokkal a visszaélések visszaszorítása érdekében - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem