Businessman working on phone

Nincs több kéretlen hívás: ez az app kideríti a szám alapján, mégis ki telefonálgat

2024. május 7. 19:56

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bemutatja új hívóazonosító funkcióját, amely nemcsak megvédi a felhasználókat a spamektől, de segítségével a felhasználók maguk dönthetik el, hogy mikor válaszolnak ismeretlen hívásokra. A hívószám-azonosító funkció mostantól Magyarországon is elérhető az Android-felhasználók számára, így ők is élvezhetik az ezzel járó hatékony spam-védelem előnyeit. A hívószám-azonosító funkciónak köszönhetően a -felhasználók egy figyelmeztető üzenetet kapnak a Vibertől, amikor ismeretlen számról érkezik a hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl.

A hívószám-azonosítás csak egy kiegészítője a számos további adatvédelmi és biztonsági funkciónak, amelyet a cég kínál. A funkció hasznos segítséget nyújt a felhasználóknak, hiszen így felismerhetik, hogy mikor kell felvenniük egy ismeretlen számról érkező hívást. Az alkalmazás felhasználói maguk dönthetik el, hogy aktiválják-e az összes fogadott hívás azonosítására szolgáló funkciót, beleértve azt is, ha a hívó fél nem a Vibert használja hívásra.

A Spam Probability Indicatort (Spam Valószínűségi Mutatót) egy belső rendszer állapítja meg számos tényező alapján, beleértve a korábbi, más felhasználóktól érkező spamhívásokról szóló jelentéseket is. A hívás befejezése után a felhasználónak további lehetőségeket kínál fel, például újratárcsázást, jelentést, üzenetküldést, szerkesztést, valamint a kontakt mentését. A cég arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a Jelentés gomb megnyomásával jelentsék a spam-hívásokat, így segítve a rendszer fejlesztését és mások védelmét a beérkező spamektől.

„Izgatottan várjuk, hogy a védelem és a tudatosság egy újabb szintjét nyújthassuk felhasználóinknak” - mondta Ofir Eyal, a Rakuten Viber vezérigazgatója. „A hívószám-azonosítás biztonságérzetet ad a felhasználóknak, hiszen senki sem szereti, ha spam-hívásokat kap. Ez egy újabb lépés, amellyel még nagyobb irányítást adunk a felhasználók kezébe.”

A funkciót a következő napokban fokozatosan vezetik be a Viber 21.1.3-as vagy újabb verziójú Android-eszközökön. A felhasználók a hívószám-azonosítást az alkalmazás Beállítások menüjében a "Hívások és üzenetek" menüpontban engedélyezhetik. A funkció minden felhasználó számára ingyenesen elérhető lesz. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 15. szombat
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm