Rearview of woman and boy sitting on a cozy sofa and watching tv online

Lavinát indíthatott el a Netflix: ez a streaming-szolgáltató is leállíthatja a jelszómegosztást

2023. június 14. 21:02

Jelentős növekedés látható a Netflix új előfizetőit illetően azt követően, hogy a streaming-szolgálktató leállította a jelszómegosztást. A sikeres pilot után számos versenytárs követheti ugyanezt a gyakorlatot: a következő az HBO Max lehet, amely akár meg is alapozhatott a jövőbeni változtatásnak nemrég adta ki frissített felhasználási feltételeit.

Ahogy korábban mi is megírtuk, bejött a Netflixnek az a sokak által kritizált döntés, melynek rlszeként megszüntették a jelszómegosztást. Az Antenna Blog streaming-elemző cég adatai szerint a Netflix előfizetőinek száma meredeken megemelkedett május végén az Egyesült Államokban, éppen azt követően, hogy a szolgáltató leállította a sokak által használt jelszómegosztást. A rendelkezésre álló legfrissebb adatok alapján a Netflix május 26-án és május 27-én is nagyjából 100 000 napi regisztrációt regisztrált.

A jelentős eredményeket láttán a többi streaming-szolgáltató is vérszemet kaphat és könnyen elképzelhető, hogy akár többen is meglépik ugyanezt a döntést. A HWSW szerint a következő szereplő, aki hasonló döntést hozhat az HBO Max lehet, mely ma tette közzé frissített felhasználási feltételeit, melyek július 13-ával lépnek életbe.

A streamingszolgáltatók felhasználási feltételeit jellemzően kevéssé szabályozott keretek között kell a jogászoknak előállítaniuk, mint például a távközlési cégeknek, a vállalat ezúttal a tájékoztató szerint mégis a "fogyasztóvédelmi szabályozás közelmúltbeli változásai" miatt nyúlt hozzá a szövegezéshez, mely így részletesebb tájékoztatást tartalmaz a szolgáltatásokat esetlegesen érintő frissítések és változtatások típusaival kapcsolatban, ideértve a felhasználási feltételek jövőbeli frissítéseit is.

Az új felhasználási feltételek egyik legfigyelemreméltóbb változása, hogy immár foglalkozik az ún. "háztartáson kívüli fiókmegosztással", az erre vonatkozó fejezet konkrétan a következőképpen fogalmaz: bármikor megváltoztathatjuk az egyidejű streamek maximális számát és/vagy korlátozhatjuk az Ön által használható eszközök számát, beleértve (i) a háztartáson kívüli fiókmegosztás hatásának korlátozását, vagy ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy visszaéltek HBO Max-fiókjával;

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mindez ugyanakkor nem jelenti automatikusan azt, hogy a Netflix után júliustól az HBO Max is lecsap a "potyázókra", a szolgáltató azonban a frissített szövegezéssel mégis megágyazhatott egy ilyen intézkedésnek. A lap továbbá felkereste a Warner Bros. Discovery hazai illetékesét, aki közölte, nem tud róla, hogy a fiókok párhuzamos, háztartáson kívüli használatát a közeljövőben korlátozná az HBO Max, illetve ilyen lépés akár a most átalakult amerikai platformon napirenden lenne. A piaci logikát követve azonban nem árt felkészülni rá, hogy a versenytársak előbb-utóbb hasonló változtatással élnek majd a közeljövőben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm