23 °C Budapest
Television streaming, TV broadcast. Multimedia wall concept.

Meglépte a Netflix, amitől mindenki tartott: a teljes streaming piac átalakulása jöhet

2023. június 11. 10:02

 Régóta lehetett már hallani arról, hogy a Netflix szigorítani fogja a jelszómegosztás lehetőségét. A jelek szerint pedig ez meg is történt és a Netflixnek bejöttek a számítása: a kezdeti felháborodással ellentétben egyre csak nő a feliratkozószámuk.

Régóta pletykálták már, hogy a Netflix végleg be akarja szüntetni azt a lehetőséget, hogy másokkal is megosszuk a jelszavunkat, ezzel spórolva párezer forintot. Néhány hónapja pedig el is kezdődött a szigorítás, ami miatt Magyarországon az előfizetési díj mellett 990 forintért havonta tudják tovább használni a profilok az előfizetést – írja a 24.hu.

A hír bejelentésekor hatalmas volt a felháborodás a fogyasztók részéről, de a jelek szerint a vállalat jól kalkulált a tiltás bevezetésekor. A TechCrunch információi szerint ugyanis a cég új jelentése szerint a Netflix néhány nappal azután, hogy megkezdte a jelszómegosztás visszaszorítását, azaz május 26-án és 27-én közel 100 ezer napi regisztrációt szerzett. Mindemellett a felmérésből az is kiderült, hogy mindezzel párhuzamosan a streaming szolgáltatás napi átlagos regisztrációs száma 73 ezer ember volt, ami egy 102 százalékos emelkedés a korábbi 60 napos átlaghoz képest.

Ez pedig meghaladta a covid-lezárások alatti Netflix-regisztrációk számát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem