Industry 4.0 Factory: Chief Engineer and Project Supervisor in Safety Vests and Hard Hats, Talk, Use Digital Tablet Computer with Green Screen, Chroma Key. Workshop with Machinery.; Shutterstock ID 1902078538; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -

Az Ipar 5.0 új lehetőségeket teremt ember és gép között (x)

PR
2022. március 21. 05:00

Az 5. ipari forradalomban – sok korábbi feltételezéssel ellentétben – az embereké lehet a főszerep, de minden eddiginél nagyobb segítségükre lesznek a gépek.

Mint szinte minden más iparágat, a gyártást is súlyosan érintette a globális COVID-19 világjárvány. Egyes felmérések szerint a világ globális feldolgozóipari termelésének több mint háromnegyedét közvetlenül érintette a válság. Miközben a világ szembesült az esetek számának növekedésével, a leállásokkal és az utazási korlátozásokkal, a gyártóknak a gyártósorok és az ellátási láncok példátlan fennakadásaival kellett megküzdeniük.

Lényeges tanulságok a COVID-19 idejéről

A gyártók változatos és összetett kihívásokkal néznek szembe. A világjárvány közvetetten ugyan, de rámutatott, hogy az ellátási láncok túl hosszúak és összetettek, gyakran egyetlen ellátási forrástól függenek. A gyártók most arra törekszenek, hogy csökkentsék a komplexitást és fokozzák ellátási láncaik agilitását. A világjárvány utáni korszakban a termelés fő szereplőinek képesnek kell lenniük a távmunka vagy akár a „light out” – azaz teljesen automatizált – gyártás ideiglenes támogatására a versenyképes termelési ütem fenntartása érdekében.

Digitális prioritások a rugalmas gyárak és ellátási láncok számára

Természetesen nem a digitális technológiák bevezetéséről van szó. Az Ipar 5.0 megköveteli a gyártóktól, hogy sok esetben az embert helyezzék a középpontba annak érdekében, hogy a gépek zökkenőmentesen működjenek és a különleges emberi szakértelem mellett magas szintű pontosságot és hatékonyságot biztosítsanak.

Felhőszolgáltatás az agilis műveletek támogatására

Az agilis műveletek a teljes szervezeten belüli, valós idejű láthatósággal kezdődnek. A vezetőknek holisztikus áttekintésre van szükségük kezdve az irodákkal és gyárakkal, folytatva a termelést segítő gépekkel és az azokat irányító számítógépekkel, valamint a beszállítók és forgalmazók összekapcsolt hálózatával. Átfogó felhőszolgáltatások és komplett eszközök sora segítik az adatok összekapcsolását a szervezeten belül, így a vezetők valós idejű ismereteket kapnak a kínálat és a kereslet ingadozásairól, a munkaerő rendelkezésre állásáról, a gépek karbantartásáról és még sok másról. Ez a fajta információ a gyártási agilitás és rugalmasság döntő alapja.

“A rengeteg információ mit sem ér akkor, ha nem megfelelő a feldolgozása. Ehhez a különféle digitális szolgáltatások mellett elengedhetetlenek az elemzéseket készítő és azok szerkesztését, formálását és prezentálását biztosító munkaállomások és laptopok.” – Győri Attila, Az ASUS Magyarország Country Managere.

Csakúgy, mint az Expertbook laptop-sorozat, az ASUS Expertcenter termékcsalád is ipari szabványos minőségi termékeket vonultat fel és kifejezetten az üzleti igények kielégítésére készült. Emiatt például minden ASUS Expertcenter és Expertbook termék megfelel a MIL-STD 810G amerikai katonai szabvány szerinti tartóssági tesztnek.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem