Industry 4.0 Factory: Chief Engineer and Project Supervisor in Safety Vests and Hard Hats, Talk, Use Digital Tablet Computer with Green Screen, Chroma Key. Workshop with Machinery.; Shutterstock ID 1902078538; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -

Az Ipar 5.0 új lehetőségeket teremt ember és gép között (x)

PR
2022. március 21. 05:00

Az 5. ipari forradalomban – sok korábbi feltételezéssel ellentétben – az embereké lehet a főszerep, de minden eddiginél nagyobb segítségükre lesznek a gépek.

Mint szinte minden más iparágat, a gyártást is súlyosan érintette a globális COVID-19 világjárvány. Egyes felmérések szerint a világ globális feldolgozóipari termelésének több mint háromnegyedét közvetlenül érintette a válság. Miközben a világ szembesült az esetek számának növekedésével, a leállásokkal és az utazási korlátozásokkal, a gyártóknak a gyártósorok és az ellátási láncok példátlan fennakadásaival kellett megküzdeniük.

Lényeges tanulságok a COVID-19 idejéről

A gyártók változatos és összetett kihívásokkal néznek szembe. A világjárvány közvetetten ugyan, de rámutatott, hogy az ellátási láncok túl hosszúak és összetettek, gyakran egyetlen ellátási forrástól függenek. A gyártók most arra törekszenek, hogy csökkentsék a komplexitást és fokozzák ellátási láncaik agilitását. A világjárvány utáni korszakban a termelés fő szereplőinek képesnek kell lenniük a távmunka vagy akár a „light out” – azaz teljesen automatizált – gyártás ideiglenes támogatására a versenyképes termelési ütem fenntartása érdekében.

Digitális prioritások a rugalmas gyárak és ellátási láncok számára

Természetesen nem a digitális technológiák bevezetéséről van szó. Az Ipar 5.0 megköveteli a gyártóktól, hogy sok esetben az embert helyezzék a középpontba annak érdekében, hogy a gépek zökkenőmentesen működjenek és a különleges emberi szakértelem mellett magas szintű pontosságot és hatékonyságot biztosítsanak.

Felhőszolgáltatás az agilis műveletek támogatására

Az agilis műveletek a teljes szervezeten belüli, valós idejű láthatósággal kezdődnek. A vezetőknek holisztikus áttekintésre van szükségük kezdve az irodákkal és gyárakkal, folytatva a termelést segítő gépekkel és az azokat irányító számítógépekkel, valamint a beszállítók és forgalmazók összekapcsolt hálózatával. Átfogó felhőszolgáltatások és komplett eszközök sora segítik az adatok összekapcsolását a szervezeten belül, így a vezetők valós idejű ismereteket kapnak a kínálat és a kereslet ingadozásairól, a munkaerő rendelkezésre állásáról, a gépek karbantartásáról és még sok másról. Ez a fajta információ a gyártási agilitás és rugalmasság döntő alapja.

“A rengeteg információ mit sem ér akkor, ha nem megfelelő a feldolgozása. Ehhez a különféle digitális szolgáltatások mellett elengedhetetlenek az elemzéseket készítő és azok szerkesztését, formálását és prezentálását biztosító munkaállomások és laptopok.” – Győri Attila, Az ASUS Magyarország Country Managere.

Csakúgy, mint az Expertbook laptop-sorozat, az ASUS Expertcenter termékcsalád is ipari szabványos minőségi termékeket vonultat fel és kifejezetten az üzleti igények kielégítésére készült. Emiatt például minden ASUS Expertcenter és Expertbook termék megfelel a MIL-STD 810G amerikai katonai szabvány szerinti tartóssági tesztnek.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?