6 °C Budapest
sesame shiba inu dog looking out of a wooden hut

Kiderült az igazság az alig ismert kriptovalutákról: nagyobbat lehet velük kaszálni, mint a Bitcoinnal

2021. december 30. 14:02

Megérkezett a Pénzcentrum videóblogjának legújabb epizódja. A CashTag kripto sorozatának utolsó részében megismerheted a bitcoinon túli világot. Merüljetek, hát velünk a kriptovilág gmélyére és nézzük meg mit érdemes tudni az altcoinokról, shitcoinoról és mémcoinokról.

Az új epizódot egy szomorú hírrel kellett kezdenünk. Novemberben ugyanis itt hagyott minket a kriptovilág egyik legeredményesebb szakértője, Mr Goxx.

Mr Goxx idén júniusban kezdett kereskedni, de ezen rövid idő alatt is legendás figurává nőtte ki magát a kripto közösségen belül. Goxx rövid pályafutásának legnagyobb tanulsága, hogyha minél lejjebb megyünk a különböző kriptovaluták ranglistáján, a szerencse és a kiszámíthatatlansági faktor annál inkább jelen lesz befektetetéseinknél és annál nagyobb esélyünk lesz gyorsan és nagyot szakítani.

Az altcoinokegyik fő célja, hogy a Bitcoinnál, ami nem akar több lenni mint digitális fizetőeszköznél, valamivel többek legyenek, valami újat hozzanak létre a blokklánc alapú technológiák viláégában. Ennek megvalósulására már számtalan példát találni és az óriási potenciál miatt sokan a minőségi altcoinokat tartják a jövő egyik legjobb befektetésének, minden velejáró kockázat mellett.

Az altcoin azonban lehet shitcoin, vagy memecoin is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mi az altcoin kategóriába azokat a coinokat soroljuk, amik ténylegesen valami mást, újat, többet akarnak létrehozni a Bitcoinnál és képesek is valamit felmutatni ezen a téren. Ilyen például az Ethereum, amivel már foglalkoztunk is egy korábbi részben.

De mik is pontosan a shitcoinok és memecoinok, és hogy dönthetjük el, hogy a kinézett altcoin valójában melyik kategóriába tartozik? Erről, az egyik leghírhedtebb kriptopénzes csalásról és számtalan másról is szó esik a Cashtag idei utolsó adásában.

A sorozat folytatódik! Idén lezárult a kriptopiacos sorozat, így január első adása már egy másik igazán izgalmas pénzügyi témával foglalkozik majd. A Pénzcentrum YouTube csatornáján pedig továbbra is megtalálhatjátok a Podcast eddigi részeit és a hamarosan érkező további epizódokat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?