3 °C Budapest
sesame shiba inu dog looking out of a wooden hut

Kiderült az igazság az alig ismert kriptovalutákról: nagyobbat lehet velük kaszálni, mint a Bitcoinnal

2021. december 30. 14:02

Megérkezett a Pénzcentrum videóblogjának legújabb epizódja. A CashTag kripto sorozatának utolsó részében megismerheted a bitcoinon túli világot. Merüljetek, hát velünk a kriptovilág gmélyére és nézzük meg mit érdemes tudni az altcoinokról, shitcoinoról és mémcoinokról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új epizódot egy szomorú hírrel kellett kezdenünk. Novemberben ugyanis itt hagyott minket a kriptovilág egyik legeredményesebb szakértője, Mr Goxx.

Mr Goxx idén júniusban kezdett kereskedni, de ezen rövid idő alatt is legendás figurává nőtte ki magát a kripto közösségen belül. Goxx rövid pályafutásának legnagyobb tanulsága, hogyha minél lejjebb megyünk a különböző kriptovaluták ranglistáján, a szerencse és a kiszámíthatatlansági faktor annál inkább jelen lesz befektetetéseinknél és annál nagyobb esélyünk lesz gyorsan és nagyot szakítani.

Az altcoinokegyik fő célja, hogy a Bitcoinnál, ami nem akar több lenni mint digitális fizetőeszköznél, valamivel többek legyenek, valami újat hozzanak létre a blokklánc alapú technológiák viláégában. Ennek megvalósulására már számtalan példát találni és az óriási potenciál miatt sokan a minőségi altcoinokat tartják a jövő egyik legjobb befektetésének, minden velejáró kockázat mellett.

Az altcoin azonban lehet shitcoin, vagy memecoin is.

Mi az altcoin kategóriába azokat a coinokat soroljuk, amik ténylegesen valami mást, újat, többet akarnak létrehozni a Bitcoinnál és képesek is valamit felmutatni ezen a téren. Ilyen például az Ethereum, amivel már foglalkoztunk is egy korábbi részben.

De mik is pontosan a shitcoinok és memecoinok, és hogy dönthetjük el, hogy a kinézett altcoin valójában melyik kategóriába tartozik? Erről, az egyik leghírhedtebb kriptopénzes csalásról és számtalan másról is szó esik a Cashtag idei utolsó adásában.

A sorozat folytatódik! Idén lezárult a kriptopiacos sorozat, így január első adása már egy másik igazán izgalmas pénzügyi témával foglalkozik majd. A Pénzcentrum YouTube csatornáján pedig továbbra is megtalálhatjátok a Podcast eddigi részeit és a hamarosan érkező további epizódokat is.

Címlapkép: Getty Images
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?