14 °C Budapest

Itt a legújabb fizetési módszer: te felvennél egy ilyen öltönyt?

Pénzcentrum
2014. április 17. 15:00

Elképesztő, hogy az elektronikus fizetési módozatok hogyan szaporodnak szinte napról napra: a mobiltelefonos érintésmentes fizetés még alig indult útjára, máris ujjlenyomat- és tenyérerezet-olvasáson alapuló fizetéseket és készpénzfelvételeket tesztelnek. Most egy Ausztrál bank és a Visa rukkolt elő egy újabb érdekes megoldással: az "öltönyös fizetéssel".

Az Ausztrál Heritage bank a Visa PayWave megoldását, egy mobilappot és egy helyi szabócég öltönyét kombinálva fejlesztette ki az öltönnyel kivitelezhető érintésmentes fizetést - írja a Finextra.com. Ennek lényege, hogy a plasztikokban is megtalálható NFC chipet varrnak bele egy öltöny ujjába, amelyet a terminálhoz érintve megtörténik a fizetési tranzakció. A chip egy a banknál vezetett számlához kapcsolódik, így a mobilbanki appon keresztül is ellenőrizhető, hogy a fizetés rendben lezajlott-e.

A bank az alábbi videóban mutatja be, hogyan működik a megoldás.


A technológiai megoldás egyébként nem különösebben bonyolult, az NFC-s chipek szinte bármilyen hétköznapi eszközbe (órába, ékszerbe, matricába) könnyen beépíthetők. Inkább az ötlet számít egyedinek.

A partnerek 12 prototípust gyártottak eddig, melyek közül tizenegyet küldtek el vásárlóknak, egyet pedig a világ egyik legnépszerűbb aukciós oldalára, az ebayre tettek fel. Jelenleg húsz licit megtétele után 292 ausztrál dolláron, azaz körülbelül 61 ezer forinton áll. Még 6 napig lehet az egyedi öltönyre ajánlatot tenni. Igaz, egyelőre még csak Ausztália területén szállítják ki.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem