22 °C Budapest

Műszaki hiba több magyar bank rendszerében: mi áll a háttérben?

Pénzcentrum
2014. március 6. 10:02

Hosszabb leállás után ismét működik a Magyar Telekom tömeges SMS szolgáltatása - értesült a Pénzcentrum.hu. Lapunk megkeresésére a Magyar Telekom megerősítette, a műszaki hiba a Webkincstár szolgáltatásán kívül néhány bank online felületén is gondot okozott.

"A Magyar Telekom tömeges SMS szolgáltatása a ma hajnali órákban helyreállt és rendben működik, ezt a Magyar Államkincstár is megerősítette" - tudatta a Pénzcentrum.hu megkeresésére a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága.

Mint ismert, a tegnapi nap folyamán műszaki hiba miatt nem lehetett belépni a Webkincstárba. A Magyar Államkincstár a hiba észlelésekor haladéktalanul értesítette a közreműködő szolgáltatót, vagyis a Magyar Telekomot a problémáról. A Magyar Telekom esti közleményében azt írta: "a műszaki probléma a társaság tömeges SMS-küldés szolgáltatásában lépett fel, ami érinti az államkincstár honlapján elérhető Webkincstár működését is."

A Pénzcentrum.hu megkeresésére a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága azt is megerősítette, a műszaki hiba nem csak a Webkincstár felületén okozott tegnap problémákat. Mint írták, több nagyobb ügyfelüknél is hasonló problémával találkozhattak az ügyfelek. Kiemelték: ma reggelre a hiba miatt érintett pénzintézeteknél is helyreállt a szolgáltatás.

Nem kaptál tegnap SMS-t a bankodtól, ezért nem tudtál belépnia netbankba? Írd meg a tapasztalataidat, illetve, hogy melyik banknál vagy a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. Köszönjük!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?