18 °C Budapest

Fontos változás jöhet a repülők fedélzetén

MTI
2013. november 13. 17:01

Az amerikai példát követve az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, az EASA (European Aviation Safety Agency) is részben feloldja a mobil távközlési eszközök repülőgépek fedélzetén történő használatára vonatkozó tilalmakat.

Az EASA szerdai közleménye szerint a jövőben az olyan elektronikai berendezéseket, mint az okostelefonok, táblagépek, e-book olvasók és mp3 lejátszók a repülés minden fázisában lehet majd használni, de csak "repülési üzemmódban", azaz a mobiltelefon és a wifi funkció kikapcsolásával.

Az amerikai FAA (Federal Aviation Administration) október végén lazított az elektronikus készülékek fedélzeti használatára vonatkozó szabályokon.

A jelenleg érvényben lévő szabályok tiltják az elektronikus készülékek használatát a gurulás, a felszállás és a leszállás ideje alatt. Az olyan nagyobb méretű készülékeket, mint a laptop és a notebook azonban a gurulás, a felszállás és a leszállás idejére ezentúl is el kell majd rakni. A fedélzeten továbbra is tilos lesz telefonálni és adatátviteli kapcsolatot létesíteni.


A kölni székhelyű EASA a hó végéig kibocsátja az összes európai légitársaságra vonatkozó új rendeletet az elektronikus készülékek fedélzeti használatáról.

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?