Fontos változás jöhet a repülők fedélzetén

MTI
2013. november 13. 17:01

Az amerikai példát követve az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, az EASA (European Aviation Safety Agency) is részben feloldja a mobil távközlési eszközök repülőgépek fedélzetén történő használatára vonatkozó tilalmakat.

Az EASA szerdai közleménye szerint a jövőben az olyan elektronikai berendezéseket, mint az okostelefonok, táblagépek, e-book olvasók és mp3 lejátszók a repülés minden fázisában lehet majd használni, de csak "repülési üzemmódban", azaz a mobiltelefon és a wifi funkció kikapcsolásával.

Az amerikai FAA (Federal Aviation Administration) október végén lazított az elektronikus készülékek fedélzeti használatára vonatkozó szabályokon.

A jelenleg érvényben lévő szabályok tiltják az elektronikus készülékek használatát a gurulás, a felszállás és a leszállás ideje alatt. Az olyan nagyobb méretű készülékeket, mint a laptop és a notebook azonban a gurulás, a felszállás és a leszállás idejére ezentúl is el kell majd rakni. A fedélzeten továbbra is tilos lesz telefonálni és adatátviteli kapcsolatot létesíteni.


A kölni székhelyű EASA a hó végéig kibocsátja az összes európai légitársaságra vonatkozó új rendeletet az elektronikus készülékek fedélzeti használatáról.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?