Bűnözők utaznak a fapados járatokon: zsebtolvajok, csalók

Pénzcentrum
2013. október 2. 12:08

Új bűnözési trendre hívja fel a figyelmet az Europol: Kelet-Európából naponta utaznak nyugati nagyvárosokba tolvajok, rablók, sőt, bankkártyás csalók is. Estére már otthon is vannak.

Újfajta bűnözési hullám jelent meg Európa több országában. A brit sajtó által easyJet crime-nak, azaz (a diszkont légitársaság nevére utalva) fapados bűnözésnek nevezett módszer lényege, hogy szervezett bűnözői csoportok utaznak Kelet-Európábaól, elsősorban Romániából és Bulgáriából egy napra nyugati nagyvárosokba.

A bűnözők azonban nem a turistalátványosságokra, vagy a helyi gasztronómiára kíváncsiak, hanem komoly bűncselekményeket követnek el: zsebtolvajlás és rablás mellett bankkártyás csalásokat is.

Az Europol (Európai Rendőrségi Hivatal) is elismeri, hogy megjelent ez a típusú bűncselekmény-forma. A szakemberek szerint különösen nehéz felderíteni ezeket az eseteket, mert a bűnözők villámgyorsan eltűnnek, sőt, a repülőjáratoknak köszönhetően már aznap este visszatérnek saját országukba.

A bankkártyás visszaéléseknél különösen aggasztó a helyzet. nyugat-Európában az ilyen bűncselekmények 90 százalékát román vagy bolgár bűnbandák követik el.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 1. szombat
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?