11 °C Budapest

10 tipp: így nem merül le gyorsan az okostelefonod

Pénzcentrum
2013. július 7. 08:05

Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínűleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidő, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja őket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélő üzemmódban.

Egyre többen használnak okostelefont Magyarországon is. A szolgáltatók, szaküzletek kínálatából évről-évre látványosabban tűnnek el a klasszikus mobilok, és veszik át helyüket a mini-számítógépként is definiálható, leginkább érintőképernyős készülékek. Ezeknek azonban az egyik legnagyobb problémája, hogy meglehetősen gyorsan merül az akkumulátoruk. Míg egy "buta" telefont elég 2-3 naponta tölteni, addig a legújabb, nagy kijelzős készülékek szerencsés esetben egy napig bírják. Bár a gyártók próbálkoznak újabb technológiákkal megnövelni az üzemidőt, sokaknak okoz bosszúságot a gyors lemerülés, sokan pánikolnak akkor, ha nincs náluk töltő. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tanácsokat, hogyan használjuk a lehető leghosszabb ideig telefonunkat.

1. Készülékünket 0-35°C között érzi igazán jól magát, lehetőleg próbáljuk az optimális (szoba) hőmérsékleten tartani, kerüljük a túl forró tereket. A legideálisabb a 22°C-os tárolási hőmérséklet lenne.

2. A kijelző az egyik legnagyobb energiafogyasztó: vegyük lejjebb a fényerőt, ezzel sokat spórolhatunk. Válasszunk inkább fekete/sötét háttérképet!

3. Használjuk a lehető leggyakrabban a kijelzőzárat: ez azonnal elsötétíti a kijelzőt, és így energiát spórol. Ha folyton elfelejtjük a lezárást, állítsuk be automatára, a legrövidebb időre.

4. Havonta egyszer töltsük fel, merítsük le, majd ismét töltsük fel teljesen a készüléket.

5. Használjuk a lehető legritkábban a rezgő funkciót! Állítsuk be, hogy ne jelezzen minden érintésnél rezgéssel, elég, ha a bejövő hívást jelzi a vibrálás.

6. Kapcsoljunk ki minden olyan funkciót, amire nincs szükségünk. Ne menjen feleslegesen a Wi-Fi, a Bluetooth vagy az NFC. Ezek ugyanis még akkor is fogyasztják az akkumulátort, ha csak a háttérben futnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezt mindenképp tudnod kell, ha kártyával fizetsz külföldön - KATTINTS!

7. Lehetőség szerint használjunk Wi-Fi-t, ha vezeték nélküli hálózattal lefedett helyen (például lakásban, munkahelyen vagyunk). Ez ugyanis jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a mobil-adatforgalom. Ugyanakkor figyeljünk arra, hogy kapcsoljuk ki a Wi-Fi-t, ha kimegyünk a lakásból.

8. Húzzuk ki a töltőt a készülékből, ha teljesen feltöltődött. A túltöltés nem tesz jót az akkumulátornak. Lehetőleg ne hagyjuk éjszakára töltőn a telefont.

9.Kapcsoljuk ki a helyszolgáltatásokat, GPS-t is: a legtöbb telefon-tulajdonosnak csak ritkán van rá szüksége, ráadásul sokat is fogyasztanak.

10. Tartsuk tisztán telefonunk belsejét is! Sokat segít, ha az akkumulátor környékét rendszeresen megtisztítjuk a portól és egyéb szennyeződésektől.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 15:33
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem