24 °C Budapest

10 tipp: így nem merül le gyorsan az okostelefonod

Pénzcentrum
2013. július 7. 08:05

Ha megkérdeznénk az okostelefon-tulajdonosokat, hogy mi az, amiért legkevésbé kedvelik készüléküket, túlnyomó többségük valószínűleg azt válaszolná, hogy a rendkívül rövid üzemidő, az akkumulátor gyors lemerülése zavarja őket. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni az okostelefont - aksikímélő üzemmódban.

Egyre többen használnak okostelefont Magyarországon is. A szolgáltatók, szaküzletek kínálatából évről-évre látványosabban tűnnek el a klasszikus mobilok, és veszik át helyüket a mini-számítógépként is definiálható, leginkább érintőképernyős készülékek. Ezeknek azonban az egyik legnagyobb problémája, hogy meglehetősen gyorsan merül az akkumulátoruk. Míg egy "buta" telefont elég 2-3 naponta tölteni, addig a legújabb, nagy kijelzős készülékek szerencsés esetben egy napig bírják. Bár a gyártók próbálkoznak újabb technológiákkal megnövelni az üzemidőt, sokaknak okoz bosszúságot a gyors lemerülés, sokan pánikolnak akkor, ha nincs náluk töltő. A Pénzcentrum.hu most ahhoz ad tanácsokat, hogyan használjuk a lehető leghosszabb ideig telefonunkat.

1. Készülékünket 0-35°C között érzi igazán jól magát, lehetőleg próbáljuk az optimális (szoba) hőmérsékleten tartani, kerüljük a túl forró tereket. A legideálisabb a 22°C-os tárolási hőmérséklet lenne.

2. A kijelző az egyik legnagyobb energiafogyasztó: vegyük lejjebb a fényerőt, ezzel sokat spórolhatunk. Válasszunk inkább fekete/sötét háttérképet!

3. Használjuk a lehető leggyakrabban a kijelzőzárat: ez azonnal elsötétíti a kijelzőt, és így energiát spórol. Ha folyton elfelejtjük a lezárást, állítsuk be automatára, a legrövidebb időre.

4. Havonta egyszer töltsük fel, merítsük le, majd ismét töltsük fel teljesen a készüléket.

5. Használjuk a lehető legritkábban a rezgő funkciót! Állítsuk be, hogy ne jelezzen minden érintésnél rezgéssel, elég, ha a bejövő hívást jelzi a vibrálás.

6. Kapcsoljunk ki minden olyan funkciót, amire nincs szükségünk. Ne menjen feleslegesen a Wi-Fi, a Bluetooth vagy az NFC. Ezek ugyanis még akkor is fogyasztják az akkumulátort, ha csak a háttérben futnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ezt mindenképp tudnod kell, ha kártyával fizetsz külföldön - KATTINTS!

7. Lehetőség szerint használjunk Wi-Fi-t, ha vezeték nélküli hálózattal lefedett helyen (például lakásban, munkahelyen vagyunk). Ez ugyanis jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a mobil-adatforgalom. Ugyanakkor figyeljünk arra, hogy kapcsoljuk ki a Wi-Fi-t, ha kimegyünk a lakásból.

8. Húzzuk ki a töltőt a készülékből, ha teljesen feltöltődött. A túltöltés nem tesz jót az akkumulátornak. Lehetőleg ne hagyjuk éjszakára töltőn a telefont.

9.Kapcsoljuk ki a helyszolgáltatásokat, GPS-t is: a legtöbb telefon-tulajdonosnak csak ritkán van rá szüksége, ráadásul sokat is fogyasztanak.

10. Tartsuk tisztán telefonunk belsejét is! Sokat segít, ha az akkumulátor környékét rendszeresen megtisztítjuk a portól és egyéb szennyeződésektől.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15