29 °C Budapest
Wolverhampton, 2022. június 14.A negyedik gól szerzõje, Gazdag Dániel gólöröme a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra gyõzött.MTI/Koszticsák Szilárd

Nyilvános a magyar játékosok csúcsfizetése: százmilliókért focizik az USA-ban Gazdag Dániel és Sallói Dániel

2024. május 18. 10:32

Évente kb. 640 millió forintot keres a Philadelphia Unionban focizó Gazdag Dániel, a Sporting Kansas City szélsőjének, Sallói Dánielnek is nőtt a fizetése, 1,3 millió dollárt (462 millió forint) keres évente. Az amerikai fociliga legjobban fizetett játékosa Lionel Messi, egyedül többet kap, mint sok más csapat teljes játékoskerete.

Az amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) közzé tette, hogy mennyit keresnek a hivatásos játékosok: a listát az Inter Miamiban játszó Lionel Messi kimagaslóan vezeti, a nyolcszoros aranylabdás világbajnok alapbére ebben az idényben 12 millió dollár (nagyjából 4,3 milliárd forint), de az egyéb juttatásokkal együtt a végső összeg 20,4 millióra (7,25 milliárd forint) emelkedik - írja az nso.hu. Érdekesség, hogy az amerikai ligában, de 29 csapatból 25-nek a teljes játékoskerete összesen nem kap annyi pénzt, mint Messi.

Második a jelenleg Torontóban játszó olasz csatár, Lorenzo Insigne 15,4 millió dollárral (5,4 milliárd forint). A harmadik a Miamiban futballozó másik Barcelona-legenda, Sergio Busquets 8,77 millió dollárral. A Philadelphia Unionban játszó Gazdag Dániel összesen közel 1,8 millió dollárt (640 millió forint) tehet zsebre ebben az évben, a Sporting Kansas City szélsőjének, Sallói Dánielnek is nőtt a fizetése, 1,3 millió dollárt (462 millió forint) keres évente. Ezzel Gazdag többet keres, mint az Inter Miami másik két BL-győztes legendája, Luis Suarez és Jordi Alba, mindketten másfél millió dollárt kapnak évente.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem