A Kurali-malom várhatóan 2026 nyarától fogadja a látogatókat – ezzel új fejezet nyílik a Bakony turisztikai és kulturális életében.

A gulyásleveshez és a hortobágyi húsospalacsintához hasonló, jól bejáratott magyaros fogásokon túl minden hazai kistájnak megvannak a maga izgalmas levesei, egytáljai vagy éppen süteményei. Éppen ezért a Kiskunságra sem indokolatlan ellátogatnunk, ha izgalmas helyi ízekre vágyunk.
Bár a magyaros ízek hallatán a többség számára a gulyásleves és a hortobágyi palacsinta ugrik be elsőként, mégis hiba lenne azt gondolnunk, hogy ezekkel a jól bejáratott fogásokkal ki is merülne a magyar gasztronómia – írja a HelloVidék. Éppen ellenkezőleg – tulajdonképpen minden hazai kistájnak megvannak a maga izgalmas levesei, egytáljai vagy éppen süteményei.
A fentiek alól a Kiskunság sem kivétel, így a HelloVidék éppen ennek a tájnak az izgalmas helyi ízeit mutatja be legfrissebb cikkében. Ám ennél többet is megtudhatunk a térségről – a portál utánajárt, mit érdemes tudni a Kiskunságról és annak központjáról, Kecskemétről, hova érdemes ellátogatni, milyen látványosságokat érdemes megtekinteni. És persze ami a gasztronómia felől közelítve a legfontosabb – mit ettek nagyszüleink, dédszüleink idejében, mik voltak a korábbi korok kedvenc ételei, illetve milyen izgalmas ízekre számíthatnak azok, akik manapság a térségbe látogatnak? Milyen receptek alapján készíthetjük el ezeket?
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.


