Tavasszal színes és változatos növénykínálatból válogathatunk a vidéki kertészetekben.
A gulyásleveshez és a hortobágyi húsospalacsintához hasonló, jól bejáratott magyaros fogásokon túl minden hazai kistájnak megvannak a maga izgalmas levesei, egytáljai vagy éppen süteményei. Éppen ezért a Kiskunságra sem indokolatlan ellátogatnunk, ha izgalmas helyi ízekre vágyunk.
Bár a magyaros ízek hallatán a többség számára a gulyásleves és a hortobágyi palacsinta ugrik be elsőként, mégis hiba lenne azt gondolnunk, hogy ezekkel a jól bejáratott fogásokkal ki is merülne a magyar gasztronómia – írja a HelloVidék. Éppen ellenkezőleg – tulajdonképpen minden hazai kistájnak megvannak a maga izgalmas levesei, egytáljai vagy éppen süteményei.
A fentiek alól a Kiskunság sem kivétel, így a HelloVidék éppen ennek a tájnak az izgalmas helyi ízeit mutatja be legfrissebb cikkében. Ám ennél többet is megtudhatunk a térségről – a portál utánajárt, mit érdemes tudni a Kiskunságról és annak központjáról, Kecskemétről, hova érdemes ellátogatni, milyen látványosságokat érdemes megtekinteni. És persze ami a gasztronómia felől közelítve a legfontosabb – mit ettek nagyszüleink, dédszüleink idejében, mik voltak a korábbi korok kedvenc ételei, illetve milyen izgalmas ízekre számíthatnak azok, akik manapság a térségbe látogatnak? Milyen receptek alapján készíthetjük el ezeket?
A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.
Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.
Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.
Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.
-
Folytatódik az árcsökkentési program a Lidlben: mutatjuk, milyen akciók érkeztek
A magyar vásárlók különösen árérzékenyek, még mindig megnézik, hogy mire, mennyit költenek.
-
Erre most még kevesen gondolnak, amikor hitelt vesznek fel
Fáy Zsolttal, a MagNet Bank elnökével beszélgettünk.
-
Videó: bejutottunk a SPAR üzemébe, ahol évi 20 millió kg húst dolgoznak fel
Jelenleg több mint 360 ember dolgozik az üzemben.
-
Élethelyzetek, amiben kivédhető az anyagi kockázat (x)
Az elmúlt években különösen sok elbizonytalanító körülménnyel kellett szembenéznünk.