7 °C Budapest
Empty shopping cart in the supermarket shopping mall

Ezek a legdrágább élelmiszerláncok 2023-ban Magyarországon: végre kiderült az igazság

2023. február 19. 19:08

Ismét eltelt egy hét és a Pénzcentrumon rengeteg izgalmas hír jelent meg. Ezekből szemezgettünk nektek!

Kiderült: ez a legolcsóbb élelmiszerlánc 2023-ban Magyarországon

A fogyasztók szerint a Lidl a legolcsóbb FMCG-hálózat 2023-ban Magyarországon, a diszkontláncot sorrendben két vetélytársa, a Penny Market és az Aldi követi - derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felméréséből.

Új sikerfilm tarol a magyar mozikban: lenyomta az Avatart, erre vált most mindenki jegyet

Megtörtént a fordulat a magyar mozikban: az Avatar - A víz útja nyolchetes diadalmenetet követően csúszott vissza a második helyre a heti nézettségi toplistában. A premier óta eltelt két hónap alatt számos kihívója akadt, azonban egészen idáig semmi, még Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű filmje, vagy a moziimádók új bálványa, a Babylon, de még a Csizmás, a kandúr új epikus kalandja sem tudta letaszítani a trónról James Cameron új filmjét, az Avatar folytatását, melyre 13 évet kellett várni. Ezen a héten viszont fordult a kocka! De vajon melyik film előzte meg az utóbbi évek legnagyobb mozis sikerét? Gerard Butler új akciófilmje, A gép; vagy a díjnyertes, közönségkedvenc A bálna - a több mint száz kilósra hízott Brendan Fraserrel a főszerepben - esetleg maga a Titanic, melyet a 25 éves évforduló alkalmából éppen Valentin-nap környékén küldtek a mozikba? Mutatjuk!

Nyakunkon egy újabb brutális válság? Rémisztő adatok jöttek, mi lesz ebből?

Attól, hogy jelenleg valóban technikai recesszióban vagyunk, nem kell egy újabb komoly válságtól rettegni - ezt egyhangúan állították a Pénzcentrumnak azok a szakértők, akiket az ijesztőnek tetsző GDP-adatokról faggattunk. Annyi biztos, hogy a forint nem volt okozója a visszaesésnek, de több olyan tényező is van, amire érdemes lehet odafigyelni - a legjobb hír az, hogy az infláció majdani csökkenésével a reálbérek is magukhoz térhetnek. Az is igaz, hogy mindez nem egyik pillanatról a másikra történik majd meg.

Nem hajolt le 150 millió forintért a magyar lottónyertes februárban: mindent elveszített

Valaki szinte napra pontosan egy éve nem jelentkezett azért a majd 150 millió forintért, amit a Joker sorsoláson nyert. Nem ő volt azonban az egyetlen az elmúlt években, ugyanis 2019 és 2020-ban is volt olyan győztes, akinek nem kellettek a százmilliók. Ezt megelőzően viszont olyan nyertes is volt, aki nemcsak a százmilliókért, de súlyos milliárdokért sem jelentkezett. Ki érti ezt?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tényleg megsarcolja a magyarok bankszámláit az állam? Tömegek titkolják el vagyonukat + videó

Nem mindennapi kísérletbe kezdett a Pénzcentrum: amerikai mintára vadidegen embereket faggatunk, mennyi pénz van jelen pillanatban a bankszámlájukon. A válaszok tónusa viszonylag széles skálán mozgott, holott célunk nem a vájkálás volt a járókelők pénztárcájába, csupán a magyarok pénzügyi kultúráját szerettünk volna felmérni. Egy biztos: nagyon mást tapasztaltunk, mint a hasonló amerikai TikTok videókban, de hogy ennek mi az oka, hogy tulajdonképpen velünk van-e a baj, arra Dr. Bokor Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem, Kommunikáció-és Médiatudomány Tanszékének docense adta meg a választ, aki megnézte a Nyugati téren készült találkozásokat és elemezte nekünk.

Itt a friss jelentés: embertelen drágulás jöhet 2023-ban Magyarországon, kezdődhet az igazi böjt

A 2022-es évben nemcsak Magyarországon, hanem számos más országban is rekordszintet ért el az infláció, amely 2023-ban továbbra is velünk maradhat. Nem mindegy azonban, milyen mértékű lesz, ebben pedig országonként hatalmas eltérés lehet. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss jelentése alapján amíg Zimbabwében több mint 200 százalékos infláció várható, addig Norvégiában mindössze 3,8 százalékkal drágul majd az élet. A várható infláció hazánkban olyan magas lehet a szakértők szerint, hogy bekerülünk a TOP20 legnagyobb inflációt felmutató gazdasága közé.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 16. héten

Kihúzták az Ötöslottó 16. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki az 1,5 millárd forintos főnyereményt?

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem