21 °C Budapest
Debrecen, 2019. március 22.Lottószelvényeket tölt ki egy játékos Debrecenben, a Szerencsejáték Zrt. Darabos utcai lottózójában 2019. március 22-én. Minden idõk harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.MTI/Czeglédi Zsolt

Nem hajolt le 150 millió forintért a magyar lottónyertes februárban: mindent elveszített

2023. február 16. 13:15

Valaki szinte napra pontosan egy éve nem jelentkezett azért a majd 150 millió forintért, amit a Joker sorsoláson nyert. Nem ő volt azonban az egyetlen az elmúlt években, ugyanis 2019 és 2020-ban is volt olyan győztes, akinek nem kellettek a százmilliók. Ezt megelőzően viszont olyan nyertes is volt, aki nemcsak a százmilliókért, de súlyos milliárdokért sem jelentkezett. Ki érti ezt?

Hiába a több százmilliós, milliárdos lottónyeremények, időről-időre előfordul, hogy bizony még ezekért sem hajolnak le a nyertesek. Nevezetesen nem veszik át a főnyereményekért járó pénzösszegeket, amik így számukra elvesznek, és bekerülnek az úgynevezett át nem vett nyeremények közé.

Ezeket pedig jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt. vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. A döbbenetes nyereménytékozlások nyomán most arra voltunk kíváncsiak, az utóbbi évtizedekben mik voltak a legnagyobb összegek, amikért a nyertesek nem jelentkeztek.

Át nem vett lottónyeremények listája

Ha kronológiailag visszafelé haladunk, akkor éppen egy éve történt, 2022 februárjában, ugyanúgy a 7. héten, hogy 19-i Ötöslottó húzás nyomán a nyertes Joker szelvényért járó nyereményért végül nem jelentkezett senki. Akkor a Joker 148 994 445 forintot fizetett. Ez volt tehát időben a legközelebb hozzánk, amikor egy úgynevezett nagynyertes egyszerűen hagyta elúszni a százmilliókat.

Ezt az átnemvételt időben visszafelé egyébként további két Joker játék követi. Az egyik főnyereményt a 2020. február 29-i húzás után nem vették át, a nyertes így 79 131 885 forintot bukott. Ezt megelőzőn szintén egy Joker játék szerepel, valaki a 2019. március 23-i húzás után ugyanis hiába nyert 245 608 370 forintot, sohasem jelentkezett érte. Az elmúlt 4 évben tehát kivétel nélkül csak Joker főnyereményt nem vettek át a hazai nyertesek, ám a három főnyeremény értéke összesen több mint 474 millió forintra rúg.

Az igazán mellbevágó elszalasztott Jackpot azonban csak ezután következett, 2017-ben ugyanis az Ötöslottó őszi nyertese sohasem vette fel a neki járó 1 milliárd 428 forintot. Ez a sorsolás november 18-án történt.

Ezt megelőzően volt egy kisebb ugrás, 2014. 43 hetében valaki egy Hatoslottó főnyereményt hagyott parlagon, pedig a szelvénye több mint 200 millió forintot ért volna. Ennek több mint a duplájáról mondott le egy balszerencsés Ötöslottó nyertes, akinek 2007 május 5-én húzták ki a nyerőszámait, de végülis a 429 millióért nem jelentkezett. Ezt megelőzően újabb 7 év telt el, amikor is 2000-ben egy Hatoslottó nyertes valamilyen oknál fogva nem kért a 214,4 milliós főnyereményből.  

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hogyan lehet átvenni a rendkívül nagy összegű lottónyereményt?

A nemzeti lottótársaság tájékoztatása szerint a következőket kell tudnia egy nagynyertesnek:

  • a társaság külön telefonszámot tart fenn a nyertesnek a jelentkezés céljából, az. ún. nagynyertes vonalat – a nyertesnek ezen a sorsolás napjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie;
  • a társaság nagy hangsúlyt fektet a nyertesek anonimitására;
  • a vonal végén a társaság illetékes munkatársa már várja a hívást: az első telefonbeszélgetés során először is meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet;
  • ezen felül a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére a „tesztkérdésekre” adott helyes válaszok után kerülhet sor. A kifizetési eljárás lefolytatására a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben kerül sor. A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné, amikor a lottózóban valaki a kettes találatát szeretné beváltani. Ezután rögzítik a nyertes személyes adatait;
  • a nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forint folyószámlára. A nyereményfelvétel után a társaság nem tart kapcsolatot a nyertesekkel.

(Címlapkép - Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA)

NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten

Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást pedig ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Vajon elvitte valaki a 650 milliós főnyereményt?

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem