2 °C Budapest
Colorful fireworks in major festival of Vilanova i la Geltrú, Barcelona

Elképesztő akciót robbantott ma a Lidl: ilyen tényleg csak egyszer van egy évben

2022. december 22. 16:33

Elindultak az év végi akciók a Lidl-ben, aminek keretében már most megvehetjük a szilveszteri tűzijátékot az áruházláncban. A párszáz forintos patronoktól egészen a több tízezer forintos rakétákig tudunk válogatni -- szúrta ki a Pénzcentrum a Lidl akciós újságában.

Jövőhét szerdától, azaz december 28-tól már kaphatóak tűzijátékok a Lidl üzleteiben, így a szilveszteri buli előtt mindenki be tud tárazni a kedvenc tűzijátékából. Ráadásul az áruházlánc 28-án és 29-én extra kedvezménnyel árulja a szilveszter elengedhetetlen kellékét.

A választék pedig a fajtát és az árat illetően is hatalmas: a 399 forintos pattogó egérkétől (december 28-án mindössze 299 forint az 50 darabos csomag), az 519 forintos (december 28-29-én 449 forintba kerül a 12 darab) Durranós sikolyon át szinte bármit megkapunk. A legdrágábban kapható termék a Superpower elnevezésű, 90 ezer forintos tűzijáték, ami 165 lövésre képes és nagy előnye, hogy a többi termékkel ellentétben egész évben használható.

Na de nézzük – a teljesség igénye nélkül –, hogy miből is válogathatunk:

  • a 25 lövésre képes Greek Warrior darabja 69999 forintba kerül
  • a Taifun nevű tűzijáték 4999 forintba kerül, a csomagban pedig összesen 5 darab van
  • a 100 lövésre alkalmas Jaguar darabja 28990 forintba kerül
  • a 150 lövéses Leopard viszont már 43999 forint
  • az olcsóbb kategóriát képviseli a 25 lövéses Big star, ami 6999 forintba kerül (a december 28-29-ei akció keretében 6399 forintért tudjuk megvenni)
  • A Pearl Harbor, Zero és Iowa fantázianévre hallgató rakéták csomagja 11999 forintba kerül, de ha 2-őt veszünk belőle a harmadikat megkapjuk ingyen, ráadásul itt is érvényes a december 28-29-ei akció, aminek keretében 9999 forintba kerül
  • a Varázsvirág fantázianévre hallgató tűzijáték 699 forintba kerül
Forrás: Lidl akciós újság
Forrás: Lidl akciós újság

Ezt fontos tudni!

Az akciós újságban is feltüntették, hogy melyik termék milyen kategóriába tartozik, aminek óriási jelentősége van! A hármas kategóriába tartozó termékek esetében mindenképpen oda kell fogyelnünk arra, hogy ha december 31-én este 6 és január 1. reggel 6 között nem használtuk fel azokat (ugyais csak ekkor engedélyezett), vagy hibás volt a termék, akkor legkésőbb január 5-e éjfélig vissza kell vinnünk a forgalmazóhoz.

Az I. és II. osztályba tartozó tűzijátékok egész évben használhatók, tárolhatók és vásárolhatók, és csak abban az esetben kell visszavinni a forgalmazónak, ha az hibásat vettünk. Ahogy a Lidl újságban is látható, korhatárhoz van kötve a megvásárlásuk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az I-eshez nem kell semmiféle engedély, minden 14 év feletti megveheti és tárolhatja őket, maximum egy kilogramm össztömegig - viszont 14 éven aluliak csak nagykorú felügyeletével használhatják őket. A második kategóriás termékeket 16 éven felüliek vehetik meg, és tárolhatják. Itt is él a maximum egy kilós határ.

A III-as kategóriába tartozó tűzijátékokat viszont csak nagykorú személyek vehetik meg és tárolhatják. A vásárlás csak és kizárólag december 28 és 31 között engedélyezett! Egy időben és helyen 3 kiló összes nettó hatóanyag-tartalomig tárolhatók.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm