16 °C Budapest
Outdoors portrait of a beautiful young woman

Óriási fölfordulásban a magyar fesztiválipar: ez vár idén a Szigetre, Voltra, Soundra

2022. május 24. 12:45

A Szigetről, a Voltról és a Balaton Soundról is beszélt egy friss interjúban Kádár Tamás. A Sziget főszervezője szerint nagy gond most a gyenge forint, de az elszálló infláció is nehézség. Eközben Kádár szerint a Szigeten, Volton is olyan fellépők lesznek, amiket bármilyen nyugati fesztivál megirigyelhetne.

Ahhoz, hogy ilyen léptékű fesztiválokat hozzunk létre, nagyon sok és jó szakember kell. Ez talán a legnehezebb, hogy mi is berozsdásodtunk, de kevesebben is vagyunk”- mondta el a 24.hu-nak adott interjújában Kádár Tamás. A szakember hozzátette, nem könnyíti meg a helyzetet, hogy teljesen más üzleti és gazdasági környezetben vagyunk. Szerinte még 2019-ben 320 forint volt egy euró, addig most 385, ez a külföldi fellépők gázsiját illetően mindképp hátrány.

A főszervező beszélt arról is, hogy a jegyvásárlás metodikája is megváltozott, sokan még félnek, hogy biztos lesz-e fesztivál, ezért halogathatják a jegyvásárlást. Kádár Tamás a Szigetről beszélve elmondta, a fesztiválon is bőven meg fog látszani az infláció és az energiaárak növelése. Kifejtette, a Szigeten annyian vannak egy nap, amivel a hatodik legnagyobb város lennénk Magyarországon. Ennek megfelelően az energiafogyasztásuk sem kicsi. Az interjúban elhangzott meg fog változni az egész beléptetés metodikája, hogy elkerüljék a 2019-es Ed Sheeran utáni káoszba fulladt kijutást.

A főszervező beszélt a Sziget portfóliójába tartozó Volt és Sound fesztiválról is. Elmondta, a Balaton Sound magába olvasztotta a B My Lake márkát, amely beköltözik a Soundra, ahol ezért az alternatív elektronikus zene sokkal hangsúlyosabban jelenik meg majd, mint korábban. Sokkal változatosabb lesz a Balaton Sound idei kínálata, és nem lesz akkora hangsúlya az EDM-nek.

A VOLT-nál meg borzasztó erős line-up van – Muse, Killers, Sum 41 és sorolhatnám még a neveket –, gyakorlatilag bármelyik nemzetközi fesztivál büszke lenne erre

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- mondta el az interjúban Kádár Tamás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 27. 13:46