Everyday life at home with dogs

Ez durva: így befolyásolja kapcsolatainkat a különböző politikai nézet

2022. április 3. 12:31

Egy társkereső oldal legfrissebb felmérésében a társkeresőit kérdezte meg, hogy 2022-ben számukra mik a legfontosabb tulajdonságok a leendő partnerben. A közel 1000 fő bevonásával készült kutatás alapján úgy tűnik az elmúlt évek kiélezett politikai retorikája nem osztotta szekértáborokra a társkeresőket, és nem feltétlenül a leendő partner politikai nézetei mérvadóak társkereséskor.

A megkérdezett társkeresők több mint fele úgy véli pár hónap alatt kiismerhető a randipartner, amihez aktívan együtt töltött idő szükséges, ugyanakkor a megkérdezettek közel harmada már pár együtt töltött nap után is képes hosszútávú következtetéseket is levonni. A döntés meghozásának természetesen megvan az alapja, ugyanis a párjukat keresők közel felének már volt legalább egy olyan kapcsolata, amit megbánt.

A belső értékek vagy a külső számít?

Hiába ömlik ránk a közösségi médiából a tökéletes arc és test marketingje, a Randivonal társkeresőinek a külsőnél sokkal fontosabb az intelligencia és a család tisztelete, ez utóbbi főleg a fiatalabb korosztálynál mérvadó. Természetesen dobogós lett a külső is a humorérzékkel együtt, ugyanis a társkeresők kétharmadának ezek számítanak a legfontosabb tulajdonságoknak a másikban. Meg kell említenünk a legkevésbé fontos tényezőket is, ilyen volt például a vallási nézet, az iskolai végzettség és a közeli lakhely. A felmérés eredményei alapján úgy tűnik az iskolai végzettségnek egyáltalán nem, de az intelligenciának igenis köze van a párválasztáshoz.

A politika mégsem szakító ok

Persze senki nem tévedhetetlen és ahogy halad előre egy kapcsolat, úgy buknak ki az esetleges csontvázak a szekrényből. A top három szakító okban természetesen ott vannak a fentebb említett tulajdonságok hiánya, így ha nem sikerül megbarátkozni a partner családjával vagy kiderül a másik intelligencia deficitje, gyors úton lapátra kerülhet az illető. Harmadik legjellemzőbb és egyben egy hosszú távú kapcsolat esetén érthető szakító ok még, ha a gyerekvállalásban nem egyeznek a nézetek. A legkevésbé vezetne szakításhoz a különböző vallási nézetek és az alacsonyabb iskolai végzettség mellett, ha az illető másik pártra szavazna.

Úgy tűnik a megkérdezett társkeresők kétharmada ismerkedne és tudna kötődni olyanhoz, akinek különbözőek a politikai nézetei. Ugyanakkor adataink alapján az 50 év feletti budapesti és felsőfokú végzettséggel rendelkezők rugalmatlanabb a kérdésben, nekik jobban számít, milyen pártra szavaz a partnere. Ahogy a korábbi oltással kapcsolatos kérdőívünkből is kiderült, a közéletet megosztó témákban képviselt véleménynél fontosabb dolgok határozzák meg egy szeretetteljes kapcsolat alakulását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?