Everyday life at home with dogs

Ez durva: így befolyásolja kapcsolatainkat a különböző politikai nézet

2022. április 3. 12:31

Egy társkereső oldal legfrissebb felmérésében a társkeresőit kérdezte meg, hogy 2022-ben számukra mik a legfontosabb tulajdonságok a leendő partnerben. A közel 1000 fő bevonásával készült kutatás alapján úgy tűnik az elmúlt évek kiélezett politikai retorikája nem osztotta szekértáborokra a társkeresőket, és nem feltétlenül a leendő partner politikai nézetei mérvadóak társkereséskor.

A megkérdezett társkeresők több mint fele úgy véli pár hónap alatt kiismerhető a randipartner, amihez aktívan együtt töltött idő szükséges, ugyanakkor a megkérdezettek közel harmada már pár együtt töltött nap után is képes hosszútávú következtetéseket is levonni. A döntés meghozásának természetesen megvan az alapja, ugyanis a párjukat keresők közel felének már volt legalább egy olyan kapcsolata, amit megbánt.

A belső értékek vagy a külső számít?

Hiába ömlik ránk a közösségi médiából a tökéletes arc és test marketingje, a Randivonal társkeresőinek a külsőnél sokkal fontosabb az intelligencia és a család tisztelete, ez utóbbi főleg a fiatalabb korosztálynál mérvadó. Természetesen dobogós lett a külső is a humorérzékkel együtt, ugyanis a társkeresők kétharmadának ezek számítanak a legfontosabb tulajdonságoknak a másikban. Meg kell említenünk a legkevésbé fontos tényezőket is, ilyen volt például a vallási nézet, az iskolai végzettség és a közeli lakhely. A felmérés eredményei alapján úgy tűnik az iskolai végzettségnek egyáltalán nem, de az intelligenciának igenis köze van a párválasztáshoz.

A politika mégsem szakító ok

Persze senki nem tévedhetetlen és ahogy halad előre egy kapcsolat, úgy buknak ki az esetleges csontvázak a szekrényből. A top három szakító okban természetesen ott vannak a fentebb említett tulajdonságok hiánya, így ha nem sikerül megbarátkozni a partner családjával vagy kiderül a másik intelligencia deficitje, gyors úton lapátra kerülhet az illető. Harmadik legjellemzőbb és egyben egy hosszú távú kapcsolat esetén érthető szakító ok még, ha a gyerekvállalásban nem egyeznek a nézetek. A legkevésbé vezetne szakításhoz a különböző vallási nézetek és az alacsonyabb iskolai végzettség mellett, ha az illető másik pártra szavazna.

Úgy tűnik a megkérdezett társkeresők kétharmada ismerkedne és tudna kötődni olyanhoz, akinek különbözőek a politikai nézetei. Ugyanakkor adataink alapján az 50 év feletti budapesti és felsőfokú végzettséggel rendelkezők rugalmatlanabb a kérdésben, nekik jobban számít, milyen pártra szavaz a partnere. Ahogy a korábbi oltással kapcsolatos kérdőívünkből is kiderült, a közéletet megosztó témákban képviselt véleménynél fontosabb dolgok határozzák meg egy szeretetteljes kapcsolat alakulását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm