2 °C Budapest
Magyarországon is jócskán drágul a Netflix: ezzel indokol a streamingszolgáltató

Magyarországon is jócskán drágul a Netflix: ezzel indokol a streamingszolgáltató

2021. november 1. 15:08

Az egyik legnépszerűbb streaming szolgáltató emeli az árait. Bár még így is rengeteg jó sorozatot nézhetünk, sokan nem örülnek.

Megemeli a Netflix a szolgáltatásainak árát, a két magasabb árkategória fokozatosan fog drágulni, a magyar felhasználóknak november 30-ig.

A szolgáltatón három díjcsomag is elérhető, az árak függvényében alakul a képminőség és a készülékek száma, amelyeken egyszerre használhatjuk a Netflixet. Ezek közül a két magasabb árkategória fog drágulni fokozatosan a "tősgyökeres" előfizetők számára is.

A drágulást már október eleje óta érzékelik az új előfizetők, ugyanis a standard szolgáltatásért az eddig megszokott 3190 forint helyett már 3490 forintot kell fizetni, a prémium csomag pedig 3990 forint helyett már 4490. Az október előtt is aktív előfizetők továbbá azt is tapasztalhatták, hogy 3190 forintot, valamint 3990 forintot von le a Netflix a számlájukról, erről a szolgáltató emailben értesíti majd felhasználóit.

A Netflix képviselője azt válaszolta emailben az ign.com-nak, hogy az emelésre azért került sor, mert így még több értékes tartalmat tudnak majd szállítani számunkra, amelyek felvillanyozzák a napunkat. Bár az indoklás  közhelyes, végső soron elfogadható, hiszen a Netflix rengeteg pénzt költ arra, hogy eredeti tartalmakkal,

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a szolgáltatónak / gyártónak / filmforgalmazónak nem kevés adóssága van, az év eleji jelentés szerint ez már több mint 16 milliárd dollárra rúgott.

Az alapcsomag ára nem változik, az 2490 Ft marad, míg a standard már valamivel többet nyújt, ugyanis itt a képernyők és a letöltések száma 2–2-re rúg, valamint HD minőségű képet kapunk a lejátszóban, míg az alapcsomagnál egy képernyőn nézhetjük kedvenc sorozatainkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem