15 °C Budapest
Magyarországon is jócskán drágul a Netflix: ezzel indokol a streamingszolgáltató

Magyarországon is jócskán drágul a Netflix: ezzel indokol a streamingszolgáltató

2021. november 1. 15:08

Az egyik legnépszerűbb streaming szolgáltató emeli az árait. Bár még így is rengeteg jó sorozatot nézhetünk, sokan nem örülnek.

Megemeli a Netflix a szolgáltatásainak árát, a két magasabb árkategória fokozatosan fog drágulni, a magyar felhasználóknak november 30-ig.

A szolgáltatón három díjcsomag is elérhető, az árak függvényében alakul a képminőség és a készülékek száma, amelyeken egyszerre használhatjuk a Netflixet. Ezek közül a két magasabb árkategória fog drágulni fokozatosan a "tősgyökeres" előfizetők számára is.

A drágulást már október eleje óta érzékelik az új előfizetők, ugyanis a standard szolgáltatásért az eddig megszokott 3190 forint helyett már 3490 forintot kell fizetni, a prémium csomag pedig 3990 forint helyett már 4490. Az október előtt is aktív előfizetők továbbá azt is tapasztalhatták, hogy 3190 forintot, valamint 3990 forintot von le a Netflix a számlájukról, erről a szolgáltató emailben értesíti majd felhasználóit.

A Netflix képviselője azt válaszolta emailben az ign.com-nak, hogy az emelésre azért került sor, mert így még több értékes tartalmat tudnak majd szállítani számunkra, amelyek felvillanyozzák a napunkat. Bár az indoklás  közhelyes, végső soron elfogadható, hiszen a Netflix rengeteg pénzt költ arra, hogy eredeti tartalmakkal,

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a szolgáltatónak / gyártónak / filmforgalmazónak nem kevés adóssága van, az év eleji jelentés szerint ez már több mint 16 milliárd dollárra rúgott.

Az alapcsomag ára nem változik, az 2490 Ft marad, míg a standard már valamivel többet nyújt, ugyanis itt a képernyők és a letöltések száma 2–2-re rúg, valamint HD minőségű képet kapunk a lejátszóban, míg az alapcsomagnál egy képernyőn nézhetjük kedvenc sorozatainkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?