13 °C Budapest
Close up of pro gamers hands on keyboard in neon color, blur background. First-Person Shooter. Professional cyber sport gamer playing online video games at home, takea part in tournament. Soft focus.

Hihetetlen fizetések: százmilliókat zsebelnek be a Twitch legmenőbb streamerei

2021. október 11. 20:07

Kiszivárogtatták, hogy mennyit keresnek a legnépszerűbb streamerek a Twitchen. A 10 legjobban fizetett influenszer forintban számolva kb. milliárdos összeget tett zsebre egyetlen év alatt.

Nemrégiben súlyos hekkertámadás érte a Twitchet, az Amazon tulajdonában lévő, élő közvetítésekre szakosodott vállalatot. A támadók többek között megszerezték azt is, hogy mennyi pénzt keresnek a platform legnépszerűbb streamerei.

Mint a kiszivárogtatott adatokból kiderült, nekik egyedi szerződéseik vannak a szolgáltatással, így a kiszivárgott összegek biztosan nem tartalmazzák a platformtól érkező összes bevételüket: a fizetős feliratkozókból járó százalékukat, a közvetítéseikben megjelenített hirdetésekből jövő pénzt, továbbá az adományokat kell érteni alattuk.

Mindezek mellett egyedi szponzorációkon keresztül a Twitchtől teljesen függetlenül is bevételhez jutnak, például mikor fizetségért cserébe használnak egy jól kivehető márkájú gamer széket, vagy éppen pénzért streamelik valamelyik nagy kiadó éppen megjelent játékát.

A TOP10 legtöbbet keresett twitches személyiség 2019 augusztusa és 2021 szeptembere között

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • CriticalRole – 2,99 milliárd forint,
  • xQcOW – 2,63 milliárd forint,
  • summit1g – 1,82 milliárd forint,
  • Tfue – 1,65 milliárd forint,
  • NICKMERCS – 1,59 milliárd forint,
  • ludwig – 1,02 milliárd forint,
  • TimTheTatman – 1,02 milliárd forint,
  • Altoar – 951 millió forint,
  • auronplay – 951 millió forint
  • LIRIK – 929 millió forint

A századik helyen lévő "már csak" évi 400 ezer dollárt (kb. 128 millió forintot) keresett, a kétszázadik 270 ezer dollárt, ami nagyjából 84 millió forintnak felel meg. A négyszázadik pozíció környékén 150 ezer dollár (46 millió forint), míg a toplista ezredik helye környékén 85 ezer dollár (azaz kb. 26 millió forint) az éves bevétel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Friss! A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 39. héten 350 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

A Hatoslottó nyerőszámai a 37. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2022/37. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 38. héten 260 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?