35 °C Budapest
Scratching off a lottery ticket.  Please see my portfolio for other gambling related images.

Ilyen sorsjegy még sosem volt Magyarországon: mutatjuk, mi benne az extra

2021. május 7. 11:33

A Szerencsejáték Zrt. új sorsjegypárossal, a Pénzkerék és az Óriás Pénzkerék elnevezésű sorsjegyekkel bővíti a papíralapú kaparósok kínálatát. A társaság prémium sorsjegyei, amelyek 1000 és 2000 forintos áron kaphatóak, illetve 50 és 75 millió forint fődíjat kínálnak, hazánkban eddig még nem látott, dombornyomott technológiával érkeznek az árusító helyekre.

A nemzeti lottótársaság sorsjegypárosa a játékosok számára kiemelkedően vonzó pénz sorsjegytematikára épül. Fő motívuma a „körkörös kaparási élményt” kínáló, szerencsekerékre emlékeztető játék, továbbá a középen elhelyezkedő duplázási, illetve triplázási lehetőség. A hazánkban most először alkalmazott gyártástechnológia, a MicromotionTM különlegessége a fémes hatású, dombornyomott mintázat. Mozgó-ragyogó hatásával a prémium kategóriát hangsúlyozza, amit tovább fokoz a Pénzkerék sorsjegy ezüst, valamint az Óriás Pénzkerék arany alapszíne.

A magas árkategóriájú sorsjegyekre jellemzően a most kibocsátott kaparósok is hosszabb játékélményt nyújtanak, a Pénzkerék 7+1, az Óriás Pénzkerék pedig 9+1 játékot kínál.

A nemzeti lottótársaság piackutatási adatai alapján az Ötöslottó után a kaparós sorsjegyek számítanak a társaság legnépszerűbb termékének, sőt a 40 évnél fiatalabbak körében ez a kedvenc játéktípus. Érdekesség, hogy 2020-as év legkedveltebb sorsjegye a szintén pénz tematikára épülő Buksza volt, amelyből 22 millió darabot adtak el 12 hónap leforgása alatt, és amely a sorsjegykínálatból a legtöbb bevételt hozta, 22 milliárd forintot. Az elmúlt 10 évben a társaság ezen termékcsoportjának árbevétele meghétszereződött, a 2010-es 17,8 milliárdos teljesítménye 2019-re elérte a 125,3 milliárd forintot.

A Szerencsejáték Zrt. által végzett játékoskutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint 90 százaléka várja egy-egy új sorsjegycsalád bevezetését.  További érdekesség, hogy a megjelenő új sorsjegyeket a játékosok ötöde rendszeresen kipróbálja, közel 60 százalékuk pedig alkalmanként él a lehetőséggel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25