17 °C Budapest
Scratching off a lottery ticket.  Please see my portfolio for other gambling related images.

Ilyen sorsjegy még sosem volt Magyarországon: mutatjuk, mi benne az extra

2021. május 7. 11:33

A Szerencsejáték Zrt. új sorsjegypárossal, a Pénzkerék és az Óriás Pénzkerék elnevezésű sorsjegyekkel bővíti a papíralapú kaparósok kínálatát. A társaság prémium sorsjegyei, amelyek 1000 és 2000 forintos áron kaphatóak, illetve 50 és 75 millió forint fődíjat kínálnak, hazánkban eddig még nem látott, dombornyomott technológiával érkeznek az árusító helyekre.

A nemzeti lottótársaság sorsjegypárosa a játékosok számára kiemelkedően vonzó pénz sorsjegytematikára épül. Fő motívuma a „körkörös kaparási élményt” kínáló, szerencsekerékre emlékeztető játék, továbbá a középen elhelyezkedő duplázási, illetve triplázási lehetőség. A hazánkban most először alkalmazott gyártástechnológia, a MicromotionTM különlegessége a fémes hatású, dombornyomott mintázat. Mozgó-ragyogó hatásával a prémium kategóriát hangsúlyozza, amit tovább fokoz a Pénzkerék sorsjegy ezüst, valamint az Óriás Pénzkerék arany alapszíne.

A magas árkategóriájú sorsjegyekre jellemzően a most kibocsátott kaparósok is hosszabb játékélményt nyújtanak, a Pénzkerék 7+1, az Óriás Pénzkerék pedig 9+1 játékot kínál.

A nemzeti lottótársaság piackutatási adatai alapján az Ötöslottó után a kaparós sorsjegyek számítanak a társaság legnépszerűbb termékének, sőt a 40 évnél fiatalabbak körében ez a kedvenc játéktípus. Érdekesség, hogy 2020-as év legkedveltebb sorsjegye a szintén pénz tematikára épülő Buksza volt, amelyből 22 millió darabot adtak el 12 hónap leforgása alatt, és amely a sorsjegykínálatból a legtöbb bevételt hozta, 22 milliárd forintot. Az elmúlt 10 évben a társaság ezen termékcsoportjának árbevétele meghétszereződött, a 2010-es 17,8 milliárdos teljesítménye 2019-re elérte a 125,3 milliárd forintot.

A Szerencsejáték Zrt. által végzett játékoskutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint 90 százaléka várja egy-egy új sorsjegycsalád bevezetését.  További érdekesség, hogy a megjelenő új sorsjegyeket a játékosok ötöde rendszeresen kipróbálja, közel 60 százalékuk pedig alkalmanként él a lehetőséggel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm