35 °C Budapest
Budapest, 2012. január 11.Szarvas József színmûvész a 77 éves korában, hosszan tartó betegség után, 2011. december 30-án elhunyt Garas Dezsõ Kossuth-díjas színmûvész, a Nemzet Színésze búcsúztatásán a Farkasréti temetõben.MTI Fotó: Földi Imre

Nélkülözésről vallott a Kossuth-díjas színész: sokáig éhezett, albérletre alig telt

2021. május 4. 12:01

Nem indult simán Szarvas József, Kossuth-díjas színész pályája, tudja, mi az a nélkülzés.

"Amikor engem felvettek segédszínésznek Debrecenbe, az apám engem egy szatyornyi ruhával elűzött a háztól és két évig nem mehettem haza" - mesélte Szarvas József, Kossuth-díjas színész. Ezután albérletbe költözött, és megkezdődtek a nélkülözés évei, ugyanis a színháztól nem kapta meg a korábbi bérét.

Évekig anyagi gondjai voltak. "Minden hónap utolsó hetében vissza kellett vonuljak a színészház magányába, hiszen fillérre elfogyott a pénzem. Ilyenkor vettem egy kiló almát, és csak olvastam. Kellett ahhoz az éhezés, hogy átrágjam magam az irodalom remekein, és végül azzá váljak, aki ma vagyok" - mesélte a Ripostnak. 

NEKED AJÁNLJUK
Az Eurojackpot nyerőszámai a 24. héten

Június 18-án este kihúzták az Eurojackpot 2021/24. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten senki sem ütötte meg a főnyereményt, így az tovább halmozódik.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?