27 °C Budapest

Címke: Kossuth-díj (15 cikk)

Pénzcentrum | 2021. október 30. 08:32

Elhunyt Oszter Sándor

Meghalt Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész. A Rózsa Sándor című filmben nyújtott alakítása után ismertté vált színészlegenda 73 éves volt.

Pénzcentrum | 2019. április 27. 15:58

Döbbenetes vallomás: fizetéstől-fizetésig él a Kossuth-díjas színészlegenda

Saját bevallása szerint fizetéstől-fizetésig él Kútvölgyi Erzsébet Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, aki azt sem titkolja, bizony mindig nagyon várja a fizetését, mert akkor több van a tárcájában. A színészlegenda beszámolt arról is, soha nem volt számára fontos, hogy legyen spórolt pénze, kivéve most, mert egy nagy volumenű nyaralásra takarékoskodnak a férjével. Jól lehet, takarékoskodni mindig megéri, legyen szó egy régóta várt nyaralásról vagy egy nem várt, akár nagyobb összegű kiadásról, jó ha van az embernek valamekkora vésztartaléka, amihez bátran hozzá tud nyúlni, ha a szükség úgy hozza. Össze is szedtünk, miként lehet rendszerezni az anyagiakat, ami sokkal egyszerűbb, mint elsőre tűnik. Ezen felül bemutatjuk az 50-30-20-as szabályt is, ami szintén segíthet a vésztartalék megteremtésében.

Pénzcentrum | 2013. február 27. 16:02

Kiderült: milliókkal kaphatnak többet idén a Kossuth-díjasok

A Kossuth- és a Széchenyi-díjjal járó jutalom összegének növelését kezdeményezi törvénymódosítási javaslatában Lázár János fideszes képviselő, aki a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is egyben. A kitüntettetek ennek elfogadása esetén több mint 10 millió forinttal gazdagodhatnak, ami csaknem kétmillió forinttal több mint amennyit a jelenlegi szabályok mellett kaphatnának. A pénzösszeg növelése maga után vonja egyéb más művészeti díjak emelkedését is.