2019. január 19. szombat Sára, Márió

Óriási pofon: a régióban Magyarországon a legdrágább a lakhatás


Magyarországon egy év leforgása alatt a háztartásoknak teljes jövedelmükből 1,3 százalékkal kell többet fordítaniuk arra, hogy tető legyen a fejük fölött. Ez azt jelenti, hogy átlagosan egy hazai háztartásnak a teljes jövedelméből 23,2 százalék ment a lakhatási költségek fedezésére 2017-ben. Ezzel az eredménnyel egyébként még az EU-s átlag alatt maradtunk, de a környező országok közül arányaiban Ausztriában, Szlovákiában, Horvátországban és Szlovéniában is kevesebbe kerül, hogy az embernek legyen hová hazamennie.

Az Európai Unióban a lakhatási kiadások átlagosan a háztartások jövedelmének 23,8 százalékát vitték el 2017-ben - derült ki az Eurostat friss adataiból. A statisztikák szerint a spanyolok költik a legtöbbet a lakhatásukra, ott az arány 32,1 százalék, míg a máltaiak a legkevesebbet, 7,6 százalékot.

Magyarország az összesített lista 12. helyén végzett, nem sokkal, de éppen az EU-s átlag alatt végezve 23,2 százalékkal. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar háztartás a jövedelmének

23,2 százalékát fordítja arra, hogy tető legyen a feje fölött.

A szomszédos országok közül arányaiban Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban is alacsonyabb a lakhatásra szánt jövedelemarány. Romániában azonban jóval magasabb. 

Az Eurostat adataiból az is kiolvasható, hogy egy év alatt mennyit változott a lakhatásra fordított jövedelemhányad 2016-2017-re. 

A statisztika szerint hazánkban 2017-ben 1,3 százalékkal költöttek többet a háztartások lakhatási kiadásokra, mint egy évvel korábban. 

JÓL JÖNNE 900 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 900 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 213 forintos törlesztőrészlettel a K&H nyújtja (THM 14,97%), de nem sokkal marad el ettől az ERSTE 25 043 forintos törlesztőt (THM 17,21%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a Raiffeisen konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt tartunk: ennyivel többre futja egy átlag szlováknak, mint egy magyarnak
Az Egyesült Királyság és Ausztriába pedig látótávba sincs.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk