2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Orbán Viktor: mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk


Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádión arról beszélt ma reggel, a magyar egészségügy kivételesen erős, sikeresen vizsgázott a járvány alatt. Szó esett arról is, hogy aki nem kéri az oltást első körben, azt nem húzzák ki a regisztráltak listájáról. Hogy mikor olthatnak már a kínai vakcinával, az Müller Cecília döntésén múlik.

"Kiválóak az ápolóink, világszínvonalúak az orvosaink és a kórházaink is jók" - mondta ma reggel a miniszterelnök, és hozzátette: "A magyar egészségügy bírni fogja". Arról is beszélt, hogy napi 20 ezer ember ellátására van kapacitás a kórházakban, jelenleg 4 ezren vannak.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy aki regisztrált, de nem jó neki az a vakcina, amivel oltanák, visszautasíthatja azt. Ettől nem esik ki az oltandók listájáról, hanem majd értesítik, ha lesz másfajta vakcina. Viszont figyelmeztetett: ha valaki elutasítja a vakcinát, elérheti a harmadik hullám, amíg egy másikra vár. Ezért javasolja, hogy ne utasítsák vissza a felajánlott oltást.

El fogunk jutni április elejére oda, hogy 2 582 000 embert beoltunk. Húsvétkor közel leszünk ahhoz, hogy akik máig regisztráltak, azokat be is tudjuk oltani

- mondta, és úgy számolt: 391 821 egyszer beoltott van jelenleg, számuk hamarosan 441 ezerre fog nőni. Ezután jósol nagy ugrást: hirtelen beoltanak egy hét, 8-10 nap alatt 650 ezer embert, akkor március elején 1 225 000 járunk. "Ha többen kérnek oltást, életeket nyerünk, ha a harmadik hullám görbéje lesz erősebb, akkor életeket vesztünk. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunkat" - vélte Orbán Viktor.

Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk

- mondta a miniszterelnök azzal kapcsolatban, mikor olthatnak a kínai vakcinával. "Müller Cecília okos asszony, sejtelmesen azt mondta, jól haladok" - árulta el Orbán Viktor, viszont nem akart olyan kérdésekben nyilatkozni, amelyhez nem ért. Az országos nem mondott konkrét időpontot, de optimistán nyilatkozott az ügyben.

 

Címlapkép forrása: Orbán Viktor hivatalos facebook-oldala

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked