21 °C Budapest
Rear windshield of a car shattered by a tree limb which has fallen during a thunderstorm.

Sokkoló pusztítást hagyott maga után a hétfői vihar: rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak

2024. június 10. 20:02

Hétfő délutánig több mint 400 helyszínre riasztották a tűzoltókat az országon átvonuló viharok miatt - közölte Mukics Dániel  tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Nógrád vármegyében volt szükség a legtöbb, csaknem kétszáz beavatkozásra. A legtöbb esetben kidőlt fák, lehasadt faágak adtak munkát tűzoltóinknak. A viharban több épület is károsodott, volt ahol az ablakok törtek be, máshol a tetőszerkezetet bontotta meg a heves szél. A kidőlt fák több helyen villamos- és távközlési vezetékeket szakítottak el, több épület kerítését is megrongálták. A legtöbb kárt a Bátonyterenyei járás területén okozta a vihar. Bátonyterenyén az Abonyi úton egy melléképületre zuhant egy kidőlt fa, alászorult egy kutya, a tűzoltók láncfűrészek segítségével szabadították ki az állatot.

Békés vármegyében nyolc alkalommal riasztották a tűzoltókat kidőlt fák miatt. A legtöbb beavatkozásra Szarvas térségben volt szükség.

Friss! Riasztást adtak ki zivatarveszély miatt csaknem az egész országban

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a legtöbb kárt Miskolcon okozta a vihar, csaknem hetven helyszínen avatkoztak be a tűzoltók. A legtöbb riasztás kidőlt fák, letört faágak, leszakadt vezetékek, megrongált tetők miatt érkezett. A sok eső megrongált egy családi házat Miskolc-Diósgyőrben, amely lakhatatlanná vált, nyolc lakója átmeneti otthonba került. Miskolcon nyolc személyautóban keletkezett kár a kidőlt fák miatt. Miskolcon három, Nyékládházán pedig két helyszínen kellett vizet kiszivattyúzni pincékből és garázsokból. Borsodnádasdon a Hódos-patak villámárvize miatt 350 homokzsák kihelyezésével védtek meg négy családi házat.

Fejér vármegyében tizenhárom helyszínen volt szükség beavatkozásra. A legtöbb bejelentés Székesfehérvárról érkezett, ahol a csapadék pincéket árasztott el. A vármegyeszékhely tűzoltói hét épület alagsorából szivattyúzták ki a vizet, lehasadt faág miatt három utcában kérték a segítségüket.

Győr-Moson-Sopron vármegyében negyvenötször riasztották a tűzoltókat. Harmincszor kérték a tűzoltók segítségét pincékbe befolyt víz miatt. Lehasadt ágak eltávolításához négy esetben kértek segítséget. Győrben, az Ady Endre utcában tíz ingatlan udvarában állt a víz, onnan autókat is kitoltak a tűzoltók, hogy ne keletkezzen bennük kár. Ivánban, a Kápolna utcában több ház udvarán keresztül folyt a víz, az egyik lakhatatlanná vált, az öt lakó rokonokhoz költözött.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Heves vármegye tűzoltói huszonegy alkalommal avatkoztak be hétfőn. Húsz esetben fákat, ágakat kellett eltávolítani, Bükkszéken pedig pincében összegyűlt esővíz szivattyúzására volt szükség. A legtöbb fa Bélapátfalva, Mónosbél, Pétervására, Ivád, Mátraballa és Kisfüzes határában dőlt az utakra és ingatlanokra, a tűzoltók láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal távolították el azokat.

Pest vármegyében a tűzoltók hét alkalommal avatkoztak be kidőlt fák és leszakadt ágak miatt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is sérült fákat, lehasadt ágakat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. Negyvenöt kidőlt fánál és tizenöt épületkárnál avatkoztak be a szabolcsi tűzoltók, hat ingatlannál pedig a nagy mennyiségben összegyűlt csapadékot kellett szivattyúzniuk. Kemecse-Körmenditanyánál egy garázs lemezborítását szakította fel a vihar. Az erős szél a lemezfedést nekiborította a családi ház tetőszerkezetének, ami megrongálódott, a kémény pedig ráborult a ház mellett parkoló autóra. A garázs lemeztetejét egy erdős terület állította meg.

A Vas vármegyei tűzoltókat és önkéntes mentőszervezeteket tizenhat káresemény felszámolásához riasztották. A felázott talaj miatt négy helyen fa dőlt ki. Lakóházak pincéjéből, udvaráról távolítottál el a vizet, védték az ingatlanokat a tűzoltók. Pornóapátiban lakóházak kerültek "a víz fogságába", az egyik lakót a tűzoltók motorcsónakkal hozták ki a víz által körbevett területről - közölte a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem