Collection of Hungarian and EU flags during a time of tension as the Hungarian government veto latest EU funding plan amid recent tensions regarding policy

Itt áll feketén-fehéren: ezt gondolják a magyarok valójában az Európai Unióról

2024. április 17. 09:55

Egy összuniós, reprezentatív közvélemény-kutatás alapján idén február-márciusban 46 százaléknyi magyar látta pozitívnak az EU-t – öttel több, mint tavaly ősszel.

A kutatásban nem csak magával az EU-val, hanem az EU-tagsággal kapcsolatos véleményekre is kíváncsiak voltak. A magyarok az uniós átlag felett és a fél évvel korábbi felméréshez képest négy százalékkal magasabb arányban, 77 százaléknyian gondolják úgy, hogy előnyös az EU-tagság  -írja a Telex.

Közben jóval az átlag alatti mértékben értünk egyet azzal, hogy számít a szavunk az EU-ban, de még így is jelentős a javulás a fél évvel ezelőtti állapothoz képest. 

Egyszerre javult és romlott a magyarok képe az Európai Unióról fél év alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem