20 °C Budapest
traffic jams in the city, road, rush hour

Szívhatják a fogukat a fővárosi közlekedők: jobb lesz útnak sem indulni a hétvégén

2024. március 12. 20:01

A március 15-i rendezvények és gyűlések miatt jelentős forgalomkorlátozás lesz szombatig a főváros több pontján - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos oldalán.

Forgalmirend-változásokra kell számítani március 15-én Budapest I., V., VII., VIII., IX. és XI. kerületében a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint. A police.hu-n megjelent közlemény szerint szerdán hajnali 3 órától lezárják a Múzeum körút külső sávját a Kálvin tér irányába a Bródy Sándor utca és a Kálvin tér között, valamint az Astoria irányába a Bródy Sándor utca és a Múzeum körút 2. szám között, csütörtökön 0 órától péntek éjfélig pedig lezárják a Pollack Mihály teret - írta a BRFK.

Pénteken hajnali 3 órától délután 16 óráig lezárják a Bródy Sándor utcát a Pollack Mihály tér és a Múzeum körút között, a Múzeum utcát a Szentkirályi utca és a Múzeum körút között, az Üllői utat a Szabó Ervin tér és a Kálvin tér között, a Múzeum körutat a Lónyay utca és az Astoria között és a Kecskeméti utcát a Magyar utca és a Kálvin tér között - közölték.

A BRFK arról is tájékoztatott, hogy pénteken 6 órától szombat hajnali 3 óráig lezárják az Erzsébet hidat, a Szabad sajtó utat és a Kossuth Lajos utcát, 7 órától 14 óráig a Rákóczi utat az Astoria és a Blaha Lujza tér között, 8 órától 21 óráig az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, valamint 12 órától 20 óráig a Szabadság hidat. Pénteken délelőtt szakaszosan lezárják a Kossuth Lajos tér - Akadémia utca - József Attila utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Deák Ferenc tér - Károly körút - Astoria útvonalat.

Több helyszínen tilos lesz megállni, a BRFK közlése szerint szerdán este 20 órától a Balassi Bálint utcában, csütörtökön a Pilvax közben, csütörtökön és pénteken a Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, valamint a Pollack Mihály tér teljes területén.

Csütörtöktől tilos megállni az Andrássy út mindkét oldalán a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hajós utca között, a Széchenyi felső rakparton a Garibaldi utca és a Széchenyi tér között, a Magyar utca mindkét oldalán a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között, a Wesselényi utca páros oldalán a Rumbach Sebestyén utca és a Dohány utca között, a Hunyadi János út mindkét oldalán a Szabó Ilonka utca és a Dísz tér között, valamint a Palota út mindkét oldalán a Várpalota lift és a Tábor utca között - írta a BRFK.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Azt is közölték, hogy a nemzeti ünnep napján tilos lesz megállni a Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Puskin utca minkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, a Szentkirályi utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Múzeum utca között, a Trefort utca mindkét oldalán, a Baross utca mindkét oldalán a Szabó Ervin tér és a Szentkirályi utca között, és az Üllői út mindkét oldalán a Kálvin tér és a Szentkirályi utca között.

Pénteken időlegesen tilos lesz megállni az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Vigadó előtt és a Deák Ferenc utca mindkét oldalán, este pedig tilos megállni a Balassi Bálint utca páros oldalán a Kossuth tér és a Stollár Béla utca között, valamint a Falk Miksa utca páros oldalán a Szalay utca és a Markó utca között - írta a BRFK.

A BRFK arra kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem