Esztergom, 2023. szeptember 20.Rendõrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendõr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegetõ - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.MTI/Koszticsák Szilárd

Ezért történt valójában az esztergomi tragédia: elárulta a TEK a 4,5 órás túszdráma pontos részleteit

2023. szeptember 21. 17:09

Sajtótájékoztatót tartott Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a szerda esti esztergomi robbantásról.

Sajtótájékoztatót tartott Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a szerda esti esztergomi robbantásról. Az ismert tények ismertetése után arra tért ki, hogy a TEK a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kapitányság kérésére vonult ki a férfi házához, miután sokadik felszólításra sem jelent meg az idézésre.

Hajdu János újra elmondta, hogy a férfi több szóbeli és írásbeli fenyegetést is intézett a rendőrök felé. Mint elmondta, több alkalommal is találkozott olyan esettel a TEK, hogy a célszemély már előzetesen jelezte, hogy nem fogja hagyni az előállítást.

Tegnap délután vonultak ki rossz terepviszonyok közé Többszöri felszólításra a férfi a házból előjött, de a kertjéből nem lépett ki. A férfi a továbbiakban sem működött együtt, végig agresszív volt, de volt arra esély, hogy megadja magát, ám ez végül nem történt meg: arra a műveleti egység konkrét parancsot kapott, hogy a férfit élve hozzák ki a házból és állítsák elő.

Hajdu János elmondta, hogy a célszemély egy flex-szel ment a gázpalack irányába, amely egy csóvától robbant fel végül. A rendőrök és a tűzoltók a detonációtól métereket repültek hátra, többen egy tóba estek, ki kellett őket menteni. A ház megsemmisült.

Azt azonnal látták, hogy a műveleti egység egyik tagja a helyszínen meghalt, a TEK részéről 8 ember sérült meg, többen súlyosan. Az egyik sérült állapota kritikus, de nem életveszélyes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A helyszínelés és a jelentés megállapította, hogy az intézkedés jogszerű volt, minden eszközt jól és helyesen használtak a rendőrök.

címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm