18 °C Budapest
All is under control. Pipeline equipment. Resource  transportation. Worker pumping down lines on the Gas drilling pad site. Disconnection or connection of gas or oil

Trükköznek a gázzal a rezsiemelés hírére? Így emelik meg mégis az árakat

2022. augusztus 2. 08:44

10,9 kilogramm töltettömegű gázpalackokat vezet be a Mol - áll egy partnereknek küldött levélben. A 11,5 kilós gázpalackok a rezsicsökkentés hatálya alá esnek, de az új palackok már szabadárasak.

10,9 kilogramm töltettömegű gázpalackokat vezet be a Mol és augusztus 8-tól már csak ezeket fogják árusítani a kutakon - írja az Ugytudjuk.hu egy levélre hivatkozva, amelyet a cég partnereinek küldött ki.

Az elmúlt hónapokban felborult az egyensúly a PB gázpalackok piacán, emiatt jelentősen megnőtt a kereslet a MOL által forgalmazott 11,5 kg-os PB palackok iránt. Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az ellátást, az ország minden pontján, minden vásárlónknak és elejét vegyük komolyabb ellátási problémák kialakulásának, ezért vált szükségessé az újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalack bevezetése

- írják. A portál emlékeztet: korábban Németh Szilárd beszélt arról, hogy a 11,5 kilós gázpalackok a rezsicsökkentés hatálya alá esnek, így azokat 5175 forintért kell árulni, pár cég ezért 10,9 kilós palackok gyártásába kezdett. Bár a rerzsibiztos azt is mondta, hogy be fogják zárni ezt a jogi kiskaput, egyelőre nem történt ilyen lépés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 28. 10:30