firewood for the winter. Nicely stacked up. In a basket lies little wood for lighting the big wooden blocks.

Az is veszi a fát, akinek kéménye sincs: őrület, mi megy a hazai tüzépeken

2022. július 22. 09:03

Sokan annak ellenére kezdtek betárazni tűzifából, hogy az otthonukban a kémény sincs kiépítve. A fatelepeken ritkán látott rohamot tapasztalni, miközben a tüzelő folyamatosan drágul.

Régen látott rohamot tapasztalnak a hazai tüzéptelepek, mióta a kormány bejelentette a rezsicsökkentés korlátozását.

Hatalmas a kereslet a tűzifa iránt, nem számít az ár, ahogy az is teljesen mindegy, hogy konyhakész áruról beszélünk, vagy rövid, esetleg  hosszú választékú fáról kint kint az erdőn

- mondta a Növekedés.hu-nak a FA-PIAC Magánerdészeti Kft.

A portál szerint az elmúlt időszakban húsz százalékkal drágult a tüzifa. Az akác esetében már a méteres választékból is a harmincezres árat közelíti egy köbméter, a tüzifa árát ugyanis a gáz világpiaci árához igazítják, és a megnövekedett kereslet is felfelé tolja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mint egy másik tüzépes elmondta, sokan annak ellenére kezdtek betárazni, hogy az otthonukban a kémény sincs kiépítve, ők azzal számolnak, hogy ha tényleg beüt a baj, akkor kandallót építtetnek, vagy akiknek erre nincs lehetőségük, jobb híján lyukat ütnek a falba és kivezetik a kályhacsövet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?