25 °C Budapest
Budapest cabs near Boscolo Hotel and famous New York Café coffeehouse

Orosz-ukrán háború: megnyílhatnak a pesti szállodák ajtajai a menekültek előtt

2022. március 3. 18:05

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) összefogást indított az Ukrajnában dúló háború elől menekülők megsegítésére, a szakma és az érdekképviseletek bevonásával felméri a budapesti és a főváros közelében elérhető szabad szállodai és magánszállás-kapacitásokat, és továbbítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak - közölte a kamara csütörtökön az MTI-vel.

Nagy Elek, a BKIK elnöke a közleményben hangsúlyozta, gyakorlati segítségnyújtással, összefogással szeretnék szolidaritásukat kifejezni az ukrán emberekkel. A közlemény szerint a BKIK önkéntes tagságába tartozó két budapesti szállodában már tartózkodnak kárpátaljai fiatalok.

Ismertetik, hogy a BKIK először önkéntes tagjait, és 150 ezer regisztrált budapesti vállalkozást keres meg, valamint felveszi a kapcsolatot a szállásadással foglalkozó cégeket összefogó szakmai szervezetekkel. A kamara emellett várja további, segíteni képes, szabad szálláskapacitással rendelkező budapesti cégek jelentkezését is a szolidaritas@bkik.hu email címen kontaktszemély, cégnév, a szállás helyszíne és a kapacitás megjelölésével - írja a BKIK közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?