21 °C Budapest
Fire on gas stove with dark background

Fontos hírt kaptak magyar áramszolgáltató ügyfelei: így rendeződhet a helyzetük

2021. december 16. 13:36

Budapest, 2021. december 16. - A 90 napra felfüggesztett JAS Budapest Zrt. helyett az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult felhasználók ellátására az EMoGÁ Észak-Magyarországi Gáz Kereskedelmi Kft.-t, míg az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók számára az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-t jelölte ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). A fogyasztóknak 90 napjuk van új szerződéses partnert találni.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2021. december 9-ei határozatával a JAS Budapest Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. (JAS Budapest Zrt.) földgáz-kereskedelmi működési engedélyét 2021. december 17-től 90 napra felfüggesztette.

A Hivatal intézkedett a felhasználók földgázzal való biztonságos ellátása érdekében, amelynek keretében a felfüggesztő határozat közlését követő 2021. december 10. és a felfüggesztés kezdete közötti időszakban a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő felhasználóinak részéről jelentkező földgázigény kielégítését a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztosítja a földgáz biztonsági készlet ilyen esetekre elkülönített mennyiségéből.

Ezzel párhuzamosan a Hivatal ajánlati felhívást tett közzé a hatályos földgáz-kereskedelmi működési engedéllyel rendelkező földgázkereskedők felé a felfüggesztett kereskedő felhasználónak ellátására, majd a beérkezett ajánlatok közül a legkedvezőbbet kiválasztotta és ezzel új földgázkereskedőt jelölt ki 2021. december 17. és 2022. március 17. közötti időszakra.

A MEKH az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók számára a vonatkozó jogszabály alapján az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-t, mint egyedüli egyetemes szolgáltatásra jogosult kereskedőt jelölte ki végső menedékes ellátásra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az energiahivatal felhívja az érintett felhasználók figyelmét, hogy a kijelölési időszak 90 napján belül a jogszabályban foglalt szabályok mentén szerződhetnek a kijelölt földgázkereskedővel, vagy másik földgázkereskedővel és felmondhatják a jogszabály alapján létrejött szolgáltatási jogviszonyt, illetve folyamatban lévő kereskedőváltás esetén, ha a felhasználó új földgázkereskedője a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő lenne, a kereskedőváltás során a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő helyébe a kijelölt földgázkereskedő lép.

A felhasználók ellátása a kijelölést követő 90. napig áll fent, amennyiben a fentebb jelzett módon nem szerződnek a kijelölt földgázkereskedővel vagy kereskedőváltás keretében nem állapodnak meg másik földgázkereskedővel, úgy a 90. napot követően saját maguknak kell gondoskodni az ellátásukról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem