1 °C Budapest
Blurred drizzle on the windshield in the evening.

Kiadták a riasztást, figyelmeztet a katasztrófavédelem: brutál ónos eső csap le az országra

2021. december 9. 08:08

A meteorológiai előrejelzések szerint ónos esőre kell készülni, a meteorológiai szolgálat másodfokú, narancs riasztást adott ki több járásban is, valamint elsőfokú figyelmeztetést az ország nagy részére.

A meteorológiai előrejelzések szerint ónos esőre kell készülni, a meteorológiai szolgálat másodfokú, narancs riasztást adott ki több járásban is, valamint elsőfokú figyelmeztetést az ország nagy részére - erre hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is.

Azt kérik, mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Aki teheti, ónos eső miatt érvényben lévő riasztás ideje alatt ne induljon útnak. Ha az utazás elkerülhetetlen, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt, arra az esetre, ha hosszabb ideig kellene várakozni. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Az OMSZ előrejelzése szerint Veszprém megyében 1 mm-t meghaladó (akár 5 mm-t megközelítő) mennyiségű eső is lehetséges a késő délelőtti órákig.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Napközben a Dunántúlon egyre többfelé vált át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, így estére a Dunántúl nagyobb része fehéredhet ki, a nyugati megyékben vastag hóréteg is kialakulhat.

A Dunántúlon az északi, másutt a keleti szelet kísérhetik élénk, olykor erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 és +8 fok között alakul, az Alpokalján lesz a hidegebb. Késő estére -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem