16 °C Budapest
Close-up of flames of gas burner and iron trivet of stainless steel stove

Csalók élnek vissza a gázszolgáltató nevével: nehogy bedőlj, lenyúlják a pénzed

2021. szeptember 23. 11:59

Ismét csalók élnek vissza az egyik energiaszolgáltató nevével: a formula mondhatni a "szokásos", egy elmaradt számla befizetésére hivatkozva próbálnak adatokat lopni az elkövetők. Az MVM a honlapján is figyelmeztet a bűnözőkre, azt kérik, mindenki legyen elővigyázatos.

Ismét csaló e-maileket küldtek szét ismeretlenek az egyik energiaszolgáltató nevében. A legfrissebb adathalász levelet a Pénzcentrum egyik olvasója is megkapta.

A formula mondhatni a "szokásos", a csalók a szolgáltató nevében kérik egy elmaradt számla befizetését. Majd persze lenyúlják a gyanútlan áldozatok bankkártyaadatait is.

Ha valaki nem akar kártyával fizetni, akkor a csalók az utalást is felajánlják. Olvasónk átlátott a szitán, ráadásul semmilyen szolgáltatás nincs a nevén.

A csalásra már a szolgáltató honlapja is figyelmeztet:

Ismeretlen csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia) nevében – számla elkészülésére hivatkozva – félrevezető e-mailekkel vették célba a magyarországi internethasználók széles körét

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

- írták, hozzátéve, hogy E-számla befizetése vagy személyes adataink megadása során mindig legyünk elővigyázatosak.

Figyelmesen olvassa el a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított (pl. ékezet nélküli) mondatokat talál benne, ne adja meg személyes vagy banki adatait! Ha olyan hivatkozást talál a levélben, amelynek a nevében nem a megszokott cím szerepel, ne is kattintson rá! Fontos megjegyezni, hogy bizalmas adatokat (pl. jelszavakat, személyes adatokat, banki azonosítót) nem kérünk e-mailben.

- tette hozzá az MVM.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?