28 °C Budapest
Man plants a plant in a garden on a warm fall day.

Kevesen tudják, de ezt is lehet: így újíthatod fel állami ingyenmilliókbóI a kerted

2021. június 24. 08:13

Az új családi otthonteremtési támogatások között van olyan, amely a kert felújítására is igénybe vehető. Ennek apropóján a HelloVidék annak járt utána, milyen felújításokban gondolkodnak mostanság a magyar kerttulajdonosok, mennyire veszik igénybe a tájépítészek és kerttervezéssel foglalkozó szakemberek munkáját, és hogyan alakultak az árak.

A 2021. január elsejével induló új családi otthonteremtési támogatások között szepel olyan, amely a kert felújítására is igénybe vehető. Az 50 százalékos, legfeljebb 3 millió forintig igényelhető felújítási támogatás számlával igazolva minden családot hozzásegíthet az álomkert kialakításához.

 Az udvarral és kerttel rendelkező ingatlantulajdonosok közel 60 százalékánál egyébként is napirenden van, hogy komolyabb felújításba kezdjenek a következő egy évben – derült ki az 1100 fő megkérdezésével készített Közép-Kelet-Európa egyik vezető térkő és tájépítészeti megoldásokat nyújtó vállalata, Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. reprezentatív felméréséből. A válaszadók több, mint ötöde (22%) jelezte, hogy biztosan belekezd a munkába, és 36 százalék esetében a kérdés napirenden van, de egyelőre végleges döntést még nem hozott.

Tíz éve még mindenki tuját, rózsát és muskátlit ültetett a kertjében, de milyen jellemző trendek vannak mostanában? Milyen felújításokban gondolkodnak a magyar kerttulajdonosok, mennyire veszik igénybe a tájépítészek és kerttervezéssel foglalkozó szakemberek munkáját? Ennek próbált a HelloVidék, tájépítészek és kerttervezők segítségével utánajárni.

Részletek a cikkben!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?