11 °C Budapest
Ezt nem lehet tovább halogatni: több tízezer magyarnak változik meg gyökeresen az élete

Ezt nem lehet tovább halogatni: több tízezer magyarnak változik meg gyökeresen az élete

2020. január 21. 10:01

Nagyon sok minden megváltozik 2021-től, a brexit után Nagy-Britanniában, ahol százezres nagyságrendben élnek, dolgoznak magyar állampolgárok, ők attól függően, milyen régóta tartózkodnak a szigetországban, eltérő szabályokra számíthatnak - mondta Fóris György, a Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában.

Bár a hónap végén megtörténik a brexit első lépése, a tényleges változások csak jövő év január elsejétől lesznek érzékelhetők a mindennapi életben - mondta a Bruxinfo elemzője. Azért vannak még teendői a maradást fontolgató magyaroknak - írja az infostart.hu. A legegyszerűbb dolguk azoknak lesz, akik 2020. december végéig legalább ötéves angliai tartózkodást tudnak igazolni, mivel nekik a jelenlegi szabályok értelmében csak egy regisztrációs lépést kell megtenniük - be kell jelenteniük, hogy továbbra is maradni szeretnének. 

Ez esetben külön engedélyeztetési eljárás nélkül megkapják a regisztrált letelepedett jogállást, amivel minden tekintetben folytathatják ez eddig megszokott életformájukat

- mondta Fóris György. Lesznek olyanok, akik bár már több éve az Egyesült Királyságban élnek, de idén még nem érik el az előírt határt. Ők ideiglenes tartózkodási engedélyt kapnak arra, hogy kitölthessék az öt évet a regisztrált letelepedési eljárás megindításához.

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?