13 °C Budapest

Megszólal az asztrológus: erre számíthatnak a magyarok 2016-ban

2016. január 1. 07:00

Mivel január 1-jén senki sem szeretne hosszú és unalmas gazdasági elemzéseket olvasni, a Pénzcentrum megkérdezett egy asztrológust, hogy mi várható idén a pénzügyek terén. Vajon ki kaphat majd több juttatást, és kinek kell meghúznia a nadrágszíjat a csillagok szerint?

Vajon mire számíthat a pénzügyek terén jövőre az ország, és mire a lakosság? Bár a Pénzcentrum továbbra is arra bíztatja az olvasókat, hogy a pénzügyi döntéseiket tudatosan, minden körülményt átgondolva hozzák meg, az újévre való tekintettel most hosszú és bonyolult gazdasági fejtegetések helyett Németh Ági asztrológust kérdeztük meg, mit jósolnak a csillagok.

Erre számíthat az ország

Németh Ági szerint a 2016-os év fontosabb eseményei inkább az év első felében történnek majd. A fiatalabbak közül többen lesznek, akik korábban mennek el dolgozni, és korábban kezdenek önálló életet, mint az előző években.

A csillagok azt jósolják, hogy több juttatást kaphatnak a kismamák, és a gyermekvállalási kedv is nő majd. Kiemelt figyelmet fognak fordítani a gyermekek ellátására, főleg a hátrányos helyzetben élők kaphatnak majd segítséget. Az is lehetséges, hogy velük kapcsolatban új egészségügyi ellátási szabály is születni fog.

Mezőgazdaság, idősek, szakemberképzés

Az asztrológus szerint a  mezőgazdaság, és az élelmiszeripar vélhetően fellendül, és komoly eredményeket fogunk elérni ebben az iparágban. Jelentős bevételekhez juthatunk a mezőgazdaságunk révén, a földjeinken termett áruk bevételeiből, illetve élelmiszereink exportjából. Előre láthatóan a textilipar is fejlődni fog a 2016-os évben.

Korszerűsítik majd a börtönöket, a kórházakat, és több jut majd a kutató intézeteknek, ami azért is jó, mert magas szinten beindulhat az országban a szakemberképzés, és akár komoly eredményeket is elérhetünk a tudományos kutatás területén. Új törvények születhetnek többek között az idősekkel kapcsolatban is, illetve új államközi egyezményeket és földtörvényeket is megszavazhatnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezekre érdemes odafigyelnünk az asztrológus szerint:
  • óvakodnunk kell a meggondolatlan és impulzív megnyilvánulásoktól, a túlköltekezéstől
  • mérlegelnünk kell a másokkal kapcsolatos hosszú távú pénzügyi elképzeléseinket
  • biztosítási kötvényeinket is érdemes lehet felülvizsgálni

Na és mire számíthat a lakosság?

2016-ban gondok, és konfliktusok lehetnek a közösen kezelt pénzügyek, és vagyontárgyak körül. Hajlamossá válhatunk a pazarlásra, ami szintén konfliktusok tárgya lehet. Sajnos nem alkalmas ez az év arra - sem országos szinten, sem a mindennapi ember szintjén - hogy nagyobb kölcsönhöz folyamodjunk

- mondta el a Pénzcentrumnak Németh Ági asztrológus.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a jelenlegi alacsony alapkamat miatt nem feltétlenül rossz a hitelfelvétel, indokolt esetben, megfontoltan kezelve jó lehetőség is lehet. Mostanra már 4 százalék alatti teljes hiteldíj mutatóval (THM) is találhatunk kölcsönt.

Jó hír a csillagok állása alapján, hogy a munkavállalók életkörülményei javulni fognak az évben. Ha nem is túl nagy mértékben, de mégiscsak

emelkedni fognak a fizetések.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem