26 °C Budapest

Címke: földtörvény (12 cikk)

Pénzcentrum | 2013. február 2. 19:06

Naprakész információk az ágazat szabályozási kérdéseiben (x)

2013 február 12-én a Portfolio.hu félnapos Agrár Konferenciát szervez. A rendezvény célja, hogy szakmai-üzleti találkozási alkalmat biztosítson az agráriumban dolgozó különböző szakemberek, döntéshozók, befektetők és vállalkozók számára. A konferencia feladatának tekinti, hogy áttekintse és megvitassa a szektort leginkább foglalkoztató problémákat, kihívásokat. Az esemény így kiemelt figyelmet szentel a földtörvény változásainak és várható következményeinek, az EU-s támogatások várható alakulásának, a terményárak trendjeinek és a finanszírozási lehetőségeknek.

Pénzcentrum | 2008. május 9. 09:00

Zsebbe fizetnek: újabb kiskapu!

Az agrártárca államtitkára arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy egyre többen ajándékozási ügyletekkel játsszák ki a földtörvényben meghatározott elővásárlási sorrendet. Ezzel a módszerrel olyan területek tulajdonjogát tudják megszerezni, amelyeket egyébként csak az elővásárlási joggal rendelkezők lemondását követően állna módjukban.

Pénzcentrum | 2008. január 17. 13:00

Ötszörös különbségek határon belül: biztos, hogy lakást akarsz?

Akár venni, akár bérelni akarnak, mindenképpen azok vannak a legnehezebb helyzetben, akik Londont, New Yorkot vagy Moszkvát választják lakhelyül. A Global Property Guide felmérése szerint ugyanis a bérleti díjakat és az ingatlanárakat tekintve is ezek a városok számítanak a legdrágábbnak a világon.

Pénzcentrum | 2007. október 31. 08:45

Zöldút a külföldieknek? Megvan az új földtörvény...

Az Országgyűlés tegnap elfogadta az új földtörvényt, mely az 1994. július 27-e előtt vásárló gazdasági társaságok számára lehetővé teszi a tulajdonjog gyakorlását. A Mezőgazdasági Szövetkezetek és Termelők Országos Szövetségének titkára, Filipsz László szerint ez nem jelent egyet az új földszerzés engedélyezésével, az intézkedés csupán a régi tulajdonjogot biztosítja be.

Pénzcentrum | 2007. április 25. 10:30

Robbanhatnak a földárak

Egyre drágábban lehet hozzájutni a magyar termőföldhöz, aminek az oka abban keresendő, hogy a társas gazdaságok újra jelezték földvásárlási igényüket és a földkérdés megint a nagypolitika napirendjére került.

Pénzcentrum | 2006. október 11. 10:30

Földosztás, már cégeknek is

A nemzeti földalapról (nfa) szóló törvény módosításával gyorsítaná az állami termőföldeladásokat a parlament szocialista frakciójának mezőgazdasági munkacsoportja.

Pénzcentrum | 2005. november 23. 09:02

5 mrd Ft agrárfejlesztésre - mi lesz az elhúzódó perekkel?

Ötmilliárd forintot osztanak szét az agrárfejlesztési program keretében, várhatóan egy hónap múlva kiderül, melyik ötven pályázó kaphat támogatást. A Leader+ első fordulója lezárult: mintegy 108 akciócsoport várja az eredményt. Befejeződött a Leader+ vidékfejlesztési program első fordulója - jelentette be Pásztohy András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai

Pénzcentrum | 2005. október 11. 08:42

Milliárdokkal támogatják a gazdákat

A kormány 18 milliárd forint értékben biztosít kedvezményes hitelt földvásárlásra - jelentette be Gráf József földművelésügyi miniszter. A hitel 5-20 éves futamidőre, 3,5 százalékos kamatra, 50 százalékos állami kamattámogatás mellett vehető fel.