33 °C Budapest

Mikor lesznek nagy útlezárások Budapesten idén és jövőre?

2015. október 23. 13:00

Az autósok (egyik) kedvenc témája a budapesti útlezárások miatti forgalomlassulás. Legyen szó lóversenyről, repülőnapról, vagy futóversenyről, több hétvégén is jelentős lezárások vannak a belvárosban. A Pénzcentrum mutatja, mi vár a budapestiekre jövőre.

A Fővárosi Közgyűlés két éve hozott rendeletet a fővárosi önkormányzati tulajdonú közterületeken megrendezendő sportesemények szabályozásáról - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.

A rendelet lényege, hogy a rendezvények szervezőinek pályázniuk kell, majd a pályázati anyagok alapján az illetékes bizottságok döntenek, és elkészítenek egy naptártervet a következő évre. Az idei sportesemények naptártervét tehát még 2014-ben készítették el: 6 db I. kategóriába tartozó, azaz jelentős forgalomkorlátozással járó rendezvény engedélyezhető, ennyit is engedélyeztek. A II. kategóriába sorolt események - kevesebb forgalomkorlátozással járó események - száma 9 lehet.

A pályázatok tartalmazzák a tervezett esemény időpontját, helyszínét, útvonaltervét, egy előzetes (elvi) BKK forgalomtechnikai hozzájárulást, valamint a korábbi évek tapasztalati alapján, az eseményen résztvevők számát.

Az idei évben az I. kategóriás futó események többsége (mint például a Vivicitta városvédő futás, félmaraton, vagy a 2015.10.11-én megtartott Maraton) már lezajlott, a II. kategóriába sorolt rendezvények közül, a mai Bécs - Budapest - Pozsony Maraton, a november 8-ra tervezett Tudás Útja félmaraton, valamint a decemberi Mikulás futás elnevezésű események várhatók még.

Idén nagyobb forgalomkorlátozást igénylő rendezvények voltak:

  • Forma 1 futam (május),
  • Red Bull Air Race (július),
  • Iron Man (augusztus),
  • Autómentes nap, egy napon a Nemzeti Vágtával (szeptember),

Jövőre sem lesz kevesebb

2016-ban az elfogadott sportesemények táblázata szerint - 6 db jelentős forgalomkorlátozással járó futóesemény kerülhet megrendezésre, a II. kategóriába sorolt, kisebb forgalmi zárással járó futóeseményekről még nem döntöttek, de számuk nem lehet több a már említett 9 darabtól, és persze az idei nagyrendezvényekre - tekintettel arra, hogy mindegyik több éve megrendezésre kerülő esemény - számítani lehet jövőre is.

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm