0 °C Budapest

Mikor lesznek nagy útlezárások Budapesten idén és jövőre?

2015. október 23. 13:00

Az autósok (egyik) kedvenc témája a budapesti útlezárások miatti forgalomlassulás. Legyen szó lóversenyről, repülőnapról, vagy futóversenyről, több hétvégén is jelentős lezárások vannak a belvárosban. A Pénzcentrum mutatja, mi vár a budapestiekre jövőre.

A Fővárosi Közgyűlés két éve hozott rendeletet a fővárosi önkormányzati tulajdonú közterületeken megrendezendő sportesemények szabályozásáról - tájékoztatta a Pénzcentrumot a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.

A rendelet lényege, hogy a rendezvények szervezőinek pályázniuk kell, majd a pályázati anyagok alapján az illetékes bizottságok döntenek, és elkészítenek egy naptártervet a következő évre. Az idei sportesemények naptártervét tehát még 2014-ben készítették el: 6 db I. kategóriába tartozó, azaz jelentős forgalomkorlátozással járó rendezvény engedélyezhető, ennyit is engedélyeztek. A II. kategóriába sorolt események - kevesebb forgalomkorlátozással járó események - száma 9 lehet.

A pályázatok tartalmazzák a tervezett esemény időpontját, helyszínét, útvonaltervét, egy előzetes (elvi) BKK forgalomtechnikai hozzájárulást, valamint a korábbi évek tapasztalati alapján, az eseményen résztvevők számát.

Az idei évben az I. kategóriás futó események többsége (mint például a Vivicitta városvédő futás, félmaraton, vagy a 2015.10.11-én megtartott Maraton) már lezajlott, a II. kategóriába sorolt rendezvények közül, a mai Bécs - Budapest - Pozsony Maraton, a november 8-ra tervezett Tudás Útja félmaraton, valamint a decemberi Mikulás futás elnevezésű események várhatók még.

Idén nagyobb forgalomkorlátozást igénylő rendezvények voltak:

  • Forma 1 futam (május),
  • Red Bull Air Race (július),
  • Iron Man (augusztus),
  • Autómentes nap, egy napon a Nemzeti Vágtával (szeptember),

Jövőre sem lesz kevesebb

2016-ban az elfogadott sportesemények táblázata szerint - 6 db jelentős forgalomkorlátozással járó futóesemény kerülhet megrendezésre, a II. kategóriába sorolt, kisebb forgalmi zárással járó futóeseményekről még nem döntöttek, de számuk nem lehet több a már említett 9 darabtól, és persze az idei nagyrendezvényekre - tekintettel arra, hogy mindegyik több éve megrendezésre kerülő esemény - számítani lehet jövőre is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?