14 °C Budapest
Kevés a kiadó lakás: hatalmasat ugrottak az árak

Kevés a kiadó lakás: hatalmasat ugrottak az árak

Pénzcentrum
2014. november 26. 08:58

Egyre kevesebb a kiadó albérlet, az árak pedig átlagosan húsz százalékkal emelkedtek a tavalyiakhoz képest. Torz helyzet alakult ki a bérleti piacon, a lakosság gazdasági helyzete indokolta ezt az áremelkedést - írja a Napi Gazdaság.

Jelentősen drágultak az albérletek: a legkeresettebb, 50−150 ezer forintos kategóriában legalább 20 százalékos emelkedés tapasztalható a tavalyi bérleti díjakhoz képest. Átmeneti időszakot élünk a bérleti piacon, jelenleg háromszor annyian keresnek albérletet, mint ahány kiadó lakás van. A legkeresettebb típus a két, külön nyíló szobás, századfordulós belvárosi lakás, amelynek havi bérleti díja a tavalyi 60−70 ezer forintról 90−110 ezer forintra nőtt.

Szintén népszerűek a másfél szobás, 2000 után épült lakások, nemcsak a belső kerületekben, hanem például Zuglóban és Angyalföldön is. Ezek bérleti díja egy éve még átlagosan 80 ezer forint volt, idén már 110−120 ezer között mozog. Emiatt kevesebben költöznek, számos bérlő kényszerűen marad az albérletében, mivel nem jelennek meg új kiadó lakások a piacon. Torz helyzet alakult ki, hiszen a gazdasági helyzet nem indokolta, hogy ennyire felmenjenek az árak.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20