Százezreket kaszál szakításuk után a sztárpár

Százezreket kaszál szakításuk után a sztárpár

2014. október 23. 16:00

Nem talál vevőt a 85 millióért hirdetett álomházra a volt színész házaspár, ezért kénytelenek voltak kiadni albérletbe. Becslések szerint akár 250 ezer forintot is kaszálhat így Détár Enikő és Rékasi Károly. Ugyanakkor másoknak is érdemes lehet most elgondolkodni a befektetési célú ingatlanvásárláson, hiszen nemcsak a lakásárak, de a lakáshitelek kamatai is a padlón vannak.

Kiadta albérletbe a Telkiben fekvő álomszép, háromszintes, ötszobás panorámás családi házát Détár Enikő és Rékasi Károly. A volt színész házaspár azért döntött így, mert továbbra sem találnak vevőt a 85 millió forintért meghirdetett ingatlanra. Egy ilyen hatalmas birtokot azonban senki sem hagy szívesen őrizetlenül, hiszen a kertet gondozni, a házat pedig takarítani kell. Ráadásul télen akkor is fizetni kell a fűtésért, ha éppen nem lakik senki a lakásban, hiszen nem maradhatnak fűtetlenül a falak és a vezetékek - írja a Blikk.

Kérdés ugyanakkor, hogy egy erdőszéli háromszintes, két fürdőszobás és ötszobás családi ház bérleti díja mennyi lehet. A napilapnak nyilatkozó ingatlanreferens szerint Telki az egyik legmagasabb átlag-életszínvonalú település az országban. Ide tehát csak olyan valaki költözhet, aki elit környezetben mozog. A szakember szerint havi 250 ezer forint körül már biztosan ki lehet adni egy ilyen jó helyen lévő házat.

Ennyit kaszálhatunk, ha kiadjuk a lakásunkat

Élénkül az ingatlanpiac, a lakáspiaci tranzakciók száma az idén az első félévben több mint 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A bérlői kereslet, illetve kínálat is nő, a lakáskiadással pedig a banki betéti kamatokat meghaladó hozam érhető el.

A tranzakciószám-növekedés mögött részben a befektetési célú vásárlások állnak, a mai lakásárakkal és bérleti díjakkal számolva ugyanis, tízéves időszakra vetítve Budapesten a panellakásoknál 7,73, míg a használt téglalakásoknál 6,78 százalékos hozam érhető el. Mindkettő meghaladja a banki betéti kamatokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ráadásul most nemcsak a lakásárak, de a lakáshitelek kamatai is alacsonyan vannak, ez a tény pedig egyértelműen kedvezhet a befektetési célú ingatlanvásárlóknak. Számításaink szerint így most nemcsak megtakarításból, de akár hitelből is érdemes most egy frekventált helyen lévő, jól kiadható lakást venni. Ha érdekel, hogy a Pénzcentrum szerint hol találhatunk most könnyedén albérlőt, és mennyi hozamot hozhat egy jó helyen lévő lakás, KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?