17 °C Budapest

Százezreket kaszál szakításuk után a sztárpár

2014. október 23. 16:00

Nem talál vevőt a 85 millióért hirdetett álomházra a volt színész házaspár, ezért kénytelenek voltak kiadni albérletbe. Becslések szerint akár 250 ezer forintot is kaszálhat így Détár Enikő és Rékasi Károly. Ugyanakkor másoknak is érdemes lehet most elgondolkodni a befektetési célú ingatlanvásárláson, hiszen nemcsak a lakásárak, de a lakáshitelek kamatai is a padlón vannak.

Kiadta albérletbe a Telkiben fekvő álomszép, háromszintes, ötszobás panorámás családi házát Détár Enikő és Rékasi Károly. A volt színész házaspár azért döntött így, mert továbbra sem találnak vevőt a 85 millió forintért meghirdetett ingatlanra. Egy ilyen hatalmas birtokot azonban senki sem hagy szívesen őrizetlenül, hiszen a kertet gondozni, a házat pedig takarítani kell. Ráadásul télen akkor is fizetni kell a fűtésért, ha éppen nem lakik senki a lakásban, hiszen nem maradhatnak fűtetlenül a falak és a vezetékek - írja a Blikk.

Kérdés ugyanakkor, hogy egy erdőszéli háromszintes, két fürdőszobás és ötszobás családi ház bérleti díja mennyi lehet. A napilapnak nyilatkozó ingatlanreferens szerint Telki az egyik legmagasabb átlag-életszínvonalú település az országban. Ide tehát csak olyan valaki költözhet, aki elit környezetben mozog. A szakember szerint havi 250 ezer forint körül már biztosan ki lehet adni egy ilyen jó helyen lévő házat.

Ennyit kaszálhatunk, ha kiadjuk a lakásunkat

Élénkül az ingatlanpiac, a lakáspiaci tranzakciók száma az idén az első félévben több mint 10 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A bérlői kereslet, illetve kínálat is nő, a lakáskiadással pedig a banki betéti kamatokat meghaladó hozam érhető el.

A tranzakciószám-növekedés mögött részben a befektetési célú vásárlások állnak, a mai lakásárakkal és bérleti díjakkal számolva ugyanis, tízéves időszakra vetítve Budapesten a panellakásoknál 7,73, míg a használt téglalakásoknál 6,78 százalékos hozam érhető el. Mindkettő meghaladja a banki betéti kamatokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ráadásul most nemcsak a lakásárak, de a lakáshitelek kamatai is alacsonyan vannak, ez a tény pedig egyértelműen kedvezhet a befektetési célú ingatlanvásárlóknak. Számításaink szerint így most nemcsak megtakarításból, de akár hitelből is érdemes most egy frekventált helyen lévő, jól kiadható lakást venni. Ha érdekel, hogy a Pénzcentrum szerint hol találhatunk most könnyedén albérlőt, és mennyi hozamot hozhat egy jó helyen lévő lakás, KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem