Elképesztő: ennyien lopják a gázt Magyarországon 2014-ben

2014. február 28. 08:34

Egyik lakossági gázszolgáltató sem kezdte el a korábbiaknál szigorúbban vizsgálni a lehetséges lopásokat, annak ellenére, hogy ősz óta az ebből keletkező veszteségüket nem számolja el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) indokolt költségként - írta pénteki számában a Magyar Nemzet a lap saját körkérdésére hivatkozva.

A lap felidézte: a MEKH októberben, a hálózati veszteség elszámolhatóságáról szóló rendelet megjelenése után azt közölte, hogy ezzel a lépéssel éves szinten mintegy 10 és fél milliárd forint marad a fogyasztók zsebében, tehát ekkora kiesést okoz a szolgáltatóknak a változtatás.

A Főgáz azt közölte: nem indított külön akciót, de rögzítették: az ellenőrzések során átlagosan 3,5 százalékban találnak lopásgyanús eseteket.

Az E.ON azt közölte: korábban is és jelenleg is nagy hangsúlyt helyeznek a hálózati veszteség csökkentésére, beruházásokkal és ellenőrzésekkel mérséklik mind a műszaki hibákat, mind a fogyasztói beavatkozásokat. A hálózati veszteség a társaság elosztási területein eléri az elfogyasztott gázmennyiség 1,9 százalékát.

A Tigáznál ugyancsak arról számoltak be, hogy a társaság évek óta nagyon komolyan foglalkozik a kérdéssel és a korábban kezdett ellenőrzési stratégiát folytatja. Hozzátették: lassú csökkenést tapasztalnak a hálózati veszteségben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A GDF Sueznél szintén azt mondták: eddig is kiemelt figyelmet fordítottak a hálózati veszteségre, de a tavalyi rendelkezés hatására semmilyen külön ellenőrzést nem indítottak.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16