250 millióból újulhat meg egy szabolcsi lakótelep

MTI
2013. július 12. 15:33

Mintegy negyedmilliárd forintos európai uniós és állami támogatással korszerűsítheti egyik legnagyobb, örökösföldi lakónegyedét a nyíregyházi önkormányzat - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen a polgármester pénteki sajtótájékoztatóján.

Kovács Ferenc elmondta: az önkormányzat pályázatával az örökösföldi lakótelep rehabilitációjára 249 millió forint támogatást nyert, amelyhez nem kell önerő.

A polgármester tájékoztatása szerint a projekt keretében a mintegy tízezer lakosú lakónegyed tíz tízemeletes házának energetikai fejlesztését is elvégzik. Az épületek közös helyiségeinek energiaellátását napelemes áramtermelő rendszerrel egészítik ki.

Felújítják a lakótelep két óvodáját, szigetelik a homlokzatokat, ajtókat és ablakokat cserélnek, és az egyik óvodának a tetőszerkezetét is.

A negyedben közterület-rehabilitációt is végeznek majd mintegy 20 ezer négyzetméteren. Kialakítanak egy ligetes parkrészt, sétányokat építenek és új utcabútorokat helyeznek ki. Játszótér-fejújítás is szerepel a beruházási programban, és a lakók kérésére kutyafuttató parkot is létesítenek.

Kovács Ferenc kiemelte, hogy a projekt közösségformáló, környezettudatosságot erősítő és helyi foglalkoztatást javító programokat is tartalmaz. A Gyermekjóléti Központ, a Szociális Gondozási Központ és a város munkahely-teremtési programalapja is részesedik - 3 és 14 millió forint közötti összeggel - a negyedmilliárdos lakónegyedi rehabilitációs projektkeretből.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A korszerűsítés a kivitelezőkről döntő közbeszerzési eljárás után kezdődhet meg.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?